De ce este bine sa bem un pahar de vin pe zi: consumul moderat de alcool ne face mai sanatosi si mai fericiti

De ce este bine sa bem un pahar de vin pe zi: consumul moderat de alcool ne face mai sanatosi si mai fericiti

Potrivit unui studiu realizat de cercetatori finlandezi de la Universitatea din Helsinki si cea din Tampere, obiceiul mediteranean de a servi un pahar sau doua de vin la cina ar putea fi cheia unei vieti fericite si sanatoase.

acum 58 luni (30 Apr 2016)

Potrivit unui studiu realizat de cercetatori finlandezi de la Universitatea din Helsinki si cea din Tampere, obiceiul mediteranean de a servi un pahar sau doua de vin la cina ar putea fi cheia unei vieti fericite si sanatoase. Astfel, noul studiu contrazice sfatul guvernului britanic care recomanda consumul a maximum sase pahare de vin pe saptamana, cantitate de alcool considerata a fi moderata. Cu toate acestea, potrivit studiului citat de publicatia Daily Mail, cei care consuma pana la un sfert de sticla de vin - sau doua pahare mici - la cina, in fiecare zi, sufera de mai putine boli si au o perspectiva mai pozitiva asupra vietii.

Pentru aceste persoane este mai putin probabil sa exagereze cu consumul de bauturi alcoolice, iar consumul de alcool in cazul acestora "nu trebuie considerat a fi riscant", mai sustin cercetatorii finlandezi. Echipa de oameni de stiinta a studiat obiceiurile de consum de alcool a aproximativ 2.600 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 69 de ani.

De asemenea, cercetatorii finlandezi au mai descoperit ca atat momentul in care se consuma alcool, cat si tipul de bautura consumata sunt foarte importante. Mai mult decat atat, au putut fi prezise anumite obiceiuri hazardoase dobandite de oameni in functie de momentul si de tipul de bautura alcoolica pe care au consumat-o.

Un sfert dintre cei care au amestecat vin cu bere la servirea mesei depasesc limitele in ceea ce priveste consumul de alcool, in timp ce procentul celor care au servit doar vin si intotdeauna in combinatie cu servirea mesei si care exagereaza cu consumul de alcool este semnificativ mai mic, respectiv de 8%. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro