De ce e mai greu sa cresti un caine de talie mare decat unul mic

De ce e mai greu sa cresti un caine de talie mare decat unul mic

Sa ai un animal de casa nu este doar un moft si o forma de responsabilizare, ci este, in egala masura, o provocare pentru dezvoltarea cunostintelor. Cei care isi doresc un caine de talie mare sau au unul care e pui inca trebuie sa fie foarte atenti la acest aspect si sa ajute cresterea cainelui cu o cura de calciu, pentru a evita dezvoltarea unor probleme de acest gen.

acum 38 luni (14 Jun 2017)

Sa ai un animal de casa nu este doar un moft si o forma de responsabilizare, ci este, in egala masura, o provocare pentru dezvoltarea cunostintelor. Achizitia unui animal aduce cu sine o serie de noi lectii, de noi informatii care vin in cascada peste posesorul animalului, acestea avand legatura cu modul in care animalul trebuie crescut, ce tabieturi are sau cum sa se evite dezvoltarea anumitor boli. In functie de locul unde il tin, de afinitatile omului si de alti factori, talia cainelui difera. Cam toti cainii rod pana la o varsta, deci nu aici se face diferenta cand vine vorba de efort crescut pentru a detine un caine de rasa mai mare. Pentru un caine de talie mare nu e suficient sa fie scos la plimbare si apoi tinut intr-un apartament, spatiul respectiv fiind insuficient pentru ca animalul sa se exprime, sa se bucure, sa se joace", afirma AndaSalageanu, stundenta in an terminal la medicina veterinara.

Pe langa acest aspect, mai exista o diferenta majora intre cresterea unui caine de talie mica si a unuia de talie mare. Acesta tine de starea de sanatate a lor, ai exact de predispunerea la anumite boli care vin odata cu statura animalelor.

"Un caine de talie mare poate dezvolta probleme de osatura si musculatura, pe care un caine de talie mica nu prea le are. Cei care isi doresc un caine de talie mare sau au unul care e pui inca trebuie sa fie foarte atenti la acest aspect si sa ajute cresterea cainelui cu o cura de calciu, pentru a evita dezvoltarea unor probleme de acest gen.

Daca cainele de talie mare face parte si din rasele care sunt considerate periculoase, stapanul mai are o grija suplimentara, respectiv declararea acestuia la politie si echiparea animalului cu botnita ori de cate ori este scos in public. O regula de bun simt pentru toti crescatorii de caini, indiferent de talia animalului, o reprezinta dotarea stapanului cu punga si lopatica atunci cand iese cu cainele la plimba... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro