De ce e important sa bem ceai verde

De ce e important sa bem ceai verde

Alb, rosu, negru sau verde - toate tipurile de ceai provin de la acelasi arbust vesnic verde, Camelia Sinensis, care isi are originea in China si Thailanda. Din acest punct de vedre, doua cesti de ceai verde reprezenta echivalentul a sapte pahare de suc de portocale. De asemenea, puterea antioxidanta a ceaiulu verde este de, de asemenea, de patru ori mai mare decat cea a vitaminei C.

acum 66 luni (28 Dec 2014)

Alb, rosu, negru sau verde - toate tipurile de ceai provin de la acelasi arbust vesnic verde, Camelia Sinensis, care isi are originea in China si Thailanda. Frunzele acestuia sunt recoltate si uscate, iar gradul de oxidare si fermetare determina culoarea si gustul mai mult sau mai putin pregnant al ceaiului.

In total, exista mai mult de 3.000 de soiuri, insa dintre toate ceaiul verde este cel mai faimos, mai ales datorita virtutilor sale sanogene. Intr-adevar, acesta este tipul de ceai care pastreaza cel mai bine proprietatile antioxidante, pentru ca este supus unor proceduri de procesare mai putin agresive, comparativ cu alte sortimente, noteaza Sciences et Avenir.

Focus pe calitatile nutritionale

Ceaiul verde contine trei familii principale de antioxidanti: catechine, theaflavine si thearubigine. O ceasca de ceai verde contine circa 400 mg de polifenoli, potrivit Agentiei Nationale de Siguranta Sanitara si Alimentara (ANSES) din Franta.

Din acest punct de vedre, doua cesti de ceai verde reprezenta echivalentul a sapte pahare de suc de portocale. De asemenea, puterea antioxidanta a ceaiulu verde este de, de asemenea, de patru ori mai mare decat cea a vitaminei C. Existenta acestor substante in ceai reduce, pe de o parte, riscul de a dezvolta cancer al cavitatii bucale, iar pe de alta parte, poate reduce efectele chimioterapiei.

Totodata, ceaiul verde reduce riscul de boli cardiovasculare - in principal gratie actiunii flavonelor si catechinelor.

Metoda de preparare, capitala

Putem obtine un ceai verde de buna calitate, daca il vom cumpara varsat, nu in pliculete. Un alt aspect important pentru pastrarea calitatilor nutritionale si organoleptice ale ceaiului este sa-l achizitionam in cantitati mici si sa-l depozitam intr-un recipient etans, ferit de actiunea luminii.

Cat despre prepararea cea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro