De ce e cruciala protejarea Rovanei Plumb in Parlament

De ce e cruciala protejarea Rovanei Plumb in Parlament

Rovana Plumb promoveaza o hotarare de guvern (858/2013) prin care, doar pe hartie, Insula Belina si bratul Pavel sunt scoase din albia minora a Dunarii, adica pierd calitatea de proprietate exclusiva a statului. "Intrebati-o pe Rovana Plumb, nu pe mine, eu am respectat legea", poate fi esenta strategiei de aparare a lui Sevil Shhaideh.

acum 82 luni (27 Sep 2017)

Sevil Shhaideh incearca sa promoveze o hotatare de guvern prin care bratul Pavel si Insula Belina ale fluviului Dunarea sa treaca din proprietatea publica a statului in proprietatea publica a judetului Teleorman. Finantele si Justitia se opun, pe motiv ca asa ceva nu se poate face decat prin lege organica. Iar prin hotarare de guvern se poate face un asemenea transfer doar pentru proprietati publice neexclusive. Rovana Plumb promoveaza o hotarare de guvern (858/2013) prin care, doar pe hartie, Insula Belina si bratul Pavel sunt scoase din albia minora a Dunarii, adica pierd calitatea de proprietate exclusiva a statului. E ca si cum, prin hotarare de guvern, s-ar decide ca bratul Sfantu Gheorghe nu mai face parte din Dunare. De data asta, transferul se poate face, tocmai datorita hotararii promovate de Rovana Plumb. Shhaideh se poate apara spunand ca aceasta ultima hotarare a fost luata legal, caci insula si bratul nu mai faceau parte din Dunare. "Intrebati-o pe Rovana Plumb, nu pe mine, eu am respectat legea", poate fi esenta strategiei de aparare a lui Sevil Shhaideh.

Dar procurorii nu au cum sa o intrebe pe Rovana Plumb daca Parlamentul nu da aviz de incepere a urmaririi penale. Restul inculpatilor din dosar sunt carne de tun, nu intereseaza pe nimeni ce se intampla cu ei. - toata lumea din acest dosar poate da vina pe Rovana Plumb, care nu poate fi anchetata. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro