De ce e bine sa NU iei primul loc la Eurovision Romania

De ce e bine sa NU iei primul loc la Eurovision Romania

Hai sa va dau cateva exemple sa vedeti de ce uneori e mai bine sa nu castigi anumite batalii: Loredana a participat in 2005 cu piesa "Le le" compusa impreuna cu Mihai Ogasanu dar a pierdut finala romaneasca in fata piesei "Let me try" Luminita Anghel feat SISTEM [care a si stabilit recordul romanesc la finala din Kiev, clasandu-se pe locul 3]. [In acelasi an au mai pierdut alte doua viitoare hituri: Blaxy Girls "Hey mama" si Zero "Sunny days"] Probabil daca nu trecea prin experienta Eurovision, Cornel Ilie nu s-ar fi ambitionat sa transforme piesa asta: Sunt multe alte exemple de piese si artisti care, dupa parerea mea, au avut numai de castigat din insuccesul preselectiei Eurovision Romania!

acum 96 luni (8 Mar 2016)

>

In fiecare an romanilor le place sa urasca Eurovisionul si, in special, pe castigatorul preselectiei romanesti. Oricine ar trimite TVR in finala Eurovision, corul de critici este la fel de dur, de fiecare data. Castigurile materiale sunt si acestea importante, desi investitiile initiale sunt din ce in ce mai mari, de la an la an.

Avem asadar minim trei motive pentru care un grup de artisti si compozitori isi doresc sa ia primul loc la Eurovision Romania! Exista o pilda pe care am auzit-o mai demult si care e relevanta in discutia noastra: Care e succesul succesului?

De cele mai multe ori invatam din piedicile pe care viata ni le pune.

Dar eu vreau acum sa pun reflectorul pe melodiile care au intrat in finala romaneasca si NU au castigat.

Hai sa va dau cateva exemple sa vedeti de ce uneori e mai bine sa nu castigi anumite batalii:

Loredana a participat in 2005 cu piesa "Le le" compusa impreuna cu Mihai Ogasanu dar a pierdut finala romaneasca in fata piesei "Let me try" Luminita Anghel feat SISTEM [care a si stabilit recordul romanesc la finala din Kiev, clasandu-se pe locul 3].

Piesa a devenit mare hit si este cantata si astazi, dupa mai mult de un deceniu:

In 2006 lupta s-a dat intre Mihai Traistariu, aflat atunci la cea de-a 6-a participare si Akcent cu Nico - "Jokero". Traistariu a castigat pana la urma si ne-a reprezentat onorabil la finala de la Atena, ajungand pe locul 4.

Piesa "Jokero" a devenit number one in Romania si a fost inclusa pe primul album in limba engleza a trupei Akcent, care a fost lansat in acea vara prin intermediul Universal Music Group. Acel an a insemnat startul succesului international Akcent, trupa trecand prin mai multe schimbari de formula si de stil muzical, dar reusind un numar serios de hituri europene: "Stay with me" si "That's my name" in 2009, "My passion" 2010, "Angel" 2011, "I'm sorry" 2012, "Kamelia" 2014.

Alt exemplu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro