De ce dosarul deputatei Olguta Vasilescu a fost judecat de Curtea de Apel si nu de Curtea Suprema, instanta unde se judeca parlamentarii

De ce dosarul deputatei Olguta Vasilescu a fost judecat de Curtea de Apel si nu de Curtea Suprema, instanta unde se judeca parlamentarii

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, vineri, sa retrimita la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) dosarul in care ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, este acuzata de fapte de coruptie din perioada in care a fost primar al Craiovei, respingand totodata si cererea procurorilor ca dosarul sa fie trimis la instanta suprema. Articolul 40, alineatul 4: "Inalta Curte de Casatie si Justitie solutioneaza conflictele de competenta in cazurile in care este instanta superioara comuna instantelor aflate in conflict, cazurile in care cursul justitiei este intrerupt, cererile de stramutare in cazurile prevazute de lege, precum si contestatiile formulate impotriva hotararilor pronuntate de curtile de apel in cazurile prevazute de lege".

acum 85 luni (28 Jan 2017)

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, vineri, sa retrimita la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) dosarul in care ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, este acuzata de fapte de coruptie din perioada in care a fost primar al Craiovei, respingand totodata si cererea procurorilor ca dosarul sa fie trimis la instanta suprema.

"Respinge exceptia necompetentei personale a Curtii de Apel Bucuresti invocata de reprezentantul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie. Respinge ca neintemeiata contestatia formulata impotriva incheierii penale din data de 15.12.2016, pronuntata de Judecatorul de camera preliminara din cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia I Penala, in dosarul penal nr.

Decizia a fost data in faza de Camera Preliminara, cand se discuta modul de administrare al probatoriului si legalitatea rechizitoriului, inaintea de inceperea procesului.

Alte exemple invocate de DNA: al fostului deputat Adrian Gurzau- trimis la Tribunalul Bucuresti, sau al lui Dorin Marian, fost sef al Cancelariei premierului- judecat in dosarul de marturie mincinoasa a lui Carlin Popescu Tariceanu, care a fost trimis la Tribunalul Brasov.

In sala de judecata, procurorul DNA a explicat ca nu este normal ca o instanta inferioara, Curtea de Apel Bucuresti, sa decida asupra probatoriilor ce stau la baza judecatii Curtii Supreme. Recuzari dupa recuzari

Procurorul DNA a recuzat, in 17 ianuarie, la Curtea de Apel Bucuresti, judecatorul care trebuia sa ia in discutie contestatia privind retrimiterea la DNA a dosarului in care ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, este acuzata de fapte de coruptie, iar avocatul acesteia a recuzat procurorul de sedinta si a sustinut ca recuzarea instantei este "absolut nemaiintalnita, este o premiera".

In esenta, avocatul Alexandru Chiciu, care o reprezinta pe Olguta Vasilescu, a sust... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro