De ce doar nenorocirile ii unesc si ii scot pe romani in strada? Daniel David: "Tragediile apropie oamenii in orice tara a lumii, nu doar in Romania"

De ce doar nenorocirile ii unesc si ii scot pe romani in strada? Daniel David:

De asemenea, pornind de la cercetari legate de si de , cred ca mesajul unui grup ar putea fi receptat mai usor daca grupul, prin membrii sai, ar fi perceput ca avand dominat atribute psihologice precum: caldura/empatie, competenta si forta/determinare. Raspunsul deriva din definitia grupului: pentru ca nu au scopuri comune si/sau pentru ca au dificultati in relationarea cu membrii grupului, mai precis spus pentru ca nu-l vad ca format din persoane empatice, competente si de forta/determinare. De asemenea, nici temperatura medie a tarii - Romania este considerata o tara cu temperatura rece - nu incurajeaza manifestarile sociale puternice, stiut fiiind faptul ca acestea sunt mai puternice si violente in tari cu temperatura mai calda si nivel crescut de , competitivitate.

acum 94 luni (30 Nov 2015)

Un grup cuprinde mai multe persoane care se definesc ca apartinand acestuia. Are un scop precis si o durata de viata decisa de cei care-l compun, iar ca sa reziste are nevoie de un lider. Psihologii spun ca mesajul unui grup ar fi inteles mai bine daca cei care fac parte din el ar fi perceputi ca empatici, competenti si determinati.

"Unii autori sugereaza ca daca o idee este asumata de minimum 10% dintre membrii unei populatii, iar cei 10% cred mult in ideea respectiva si o promoveaza activ, au sansa sa convinga majoritatea populatiei!", afirma Daniel David.

Despre cum functioneaza multimile/grupurile, de ce unii le impartasesc optiunile, dar nu vor sa fie asociati cu ele, dar de ce se organizeaza proteste dupa ce se intampla nenorociri explica, intr-un interviu, psihologul Daniel David.

Cum ar trebui definite multimile/grupurile pentru ca mesajul lor sa fie auzit si inteles de toti?

Sa nu uitam ca grupurile exista prin membrii lor, oameni ca noi, carora le putem evalua comportamentele, dar nu valoarea umana. De asemenea, pornind de la cercetari legate de si de , cred ca mesajul unui grup ar putea fi receptat mai usor daca grupul, prin membrii sai, ar fi perceput ca avand dominat atribute psihologice precum: caldura/empatie, competenta si forta/determinare. In ceea ce priveste determinarea, unii autori sugereaza ca daca o idee este asumata de minimum 10% dintre membrii unei populatii, iar cei 10% cred mult in ideea respectiva si o promoveaza activ, au sansa sa convinga majoritatea populatiei!

De ce prefera unii oameni sa stea la distanta de grupuri, desi le impartasesc mesajul/credintele?

Raspunsul deriva din definitia grupului: pentru ca nu au scopuri comune si/sau pentru ca au dificultati in relationarea cu membrii grupului, mai precis spus pentru ca nu-l vad ca format din persoane empatice, competente si de forta/determinare. Vorbim de ce... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro