De ce crede Evgheni Vodolazkin ca Rusia este o democratie | INTERVIU ROMANIA LIBERA

Spre exemplu, in timpul revolutiilor: in revolutiile care se fac cu arma in mana, precum cea din 1917, sau in cea pasnica din 1990, cand a avut loc trecerea de la socialism la capitalism.

acum 60 luni (25 May 2017)

Este doctor in stiinte filologice, specialist in literatura rusa veche si cercetator la Institutul Literaturii Ruse (Puskinskii Dom) din Sankt Petersburg.

"Laur", romanul care l-a facut celebru, a aparut in 2012, este si cel pentru care castiga Premiul Bolsaia Kniga, Premiul cititorilor si Premiul Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi). In limba romana au mai aparut "Soloviov si Larionov" si, recent, "Aviatorul".

Romania libera: "In Rusia totul este posibil", spune Innokenti Platonov personajul principal din "Aviatorul", ultimul dvs. Spre exemplu, in timpul revolutiilor: in revolutiile care se fac cu arma in mana, precum cea din 1917, sau in cea pasnica din 1990, cand a avut loc trecerea de la socialism la capitalism. La inceputul anilor ’90 am asistat la o lume pe care un om normal cu greu si-ar putea-o imagina. Spre exemplu, cand aveau loc funeralii pompoase ale unor banditi, acestia traversau orasul in Mercedes-urile lor si militia le facea loc.

Citeste textul integral in editia print de joi a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro