De ce carnea de sardine este sursa perfecta de proteine. Tonul sau somonul, inferioare la continutul de acizi grasi

De ce carnea de sardine este sursa perfecta de proteine. Tonul sau somonul, inferioare la continutul de acizi grasi

Cercetatorii de la Universitatea Saint Louis, din SUA, au descoperit ca sportivii care au luat un supliment de omega-3 inainte si dupa antrenamente s-au simtit mai agitati decat cei care nu au luat.

acum 74 luni (2 Apr 2018)

Multi considera tonul sau somonul cele mai bune soiuri de peste, insa gresesc. Cercetatorii de la Universitatea Saint Louis, din SUA, au descoperit ca sportivii care au luat un supliment de omega-3 inainte si dupa antrenamente s-au simtit mai agitati decat cei care nu au luat. Sardinele sunt o sursa excelenta de calciu deoarece se consuma pestele cu tot cu oase. Tot sardinele reprezinta o excelenta sursa de proteine, mai ales pentru cei care se feresc de carne rosie. Proteinele sunt importante pentru ca furnizeaza organismului aminoacizi esentiali, pe care organismul nu ii poate crea, dar de care are nevoie zilnic. Aminoacizii sunt importanti si pentru cartilaje, ajuta la crearea colagenului, regleaza nivelul de insulina si sunt de folos tractului digestiv. Adesea, sardinele se gasesc in supermarketuri pe culoarul pentru peste conservat, in cutii sau borcane de sticla, inmuiate in ulei. Sardina traieste aproape de coastele Marii Britanii pana in Mauritania, in Marea Mediterana si in Marea Neagra. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro