De ce candidatura lui Marian Munteanu e o decizie catastrofala, iar conducerea PNL e iresponsabila

De ce candidatura lui Marian Munteanu e o decizie catastrofala, iar conducerea PNL e iresponsabila

O falie imensa intre liderul studentilor de ieri si candidatul de azi Oricat ar vrea d-na Gorghiu, Rares Bogdan, Oana Stanciulescu si altii sa ne prosteasca, realitatea e ca intre liderul de odinioara, de acum 26 de ani al studentilor si al Pietei Universitatii si candidatul de azi la primaria Bucurestiului e o imensa falie. Stanomir are dreptate, daca se confirma ca desemnarea d-lui Munteanu s-a facut si cu acordul si binecuvantarea presedintelui Klaus Iohannis, atunci devine de domeniul evidentei ca m-am inselat in clipa in care in editorialul Romania in schimbare, publicat pe adevarul.ro la data de 4 noiembrie 2015, vedeam in protestele de dupa tragedia de la Colectiv sansa unei renasteri a tarii si a noastra, ca popor.

acum 54 luni (14 Apr 2016)

>

Existau pe piata, e drept, cateva sondaje de opinie care semnalau faptul ca felul in care dl. Orban se pregatea ca, din iunie incolo, in cazul in care ar fi fost ales in postul de edil-sef al Capitalei, sa le arate nu doar coechipierilor sai care lupta pentru primariile de sector, ci si bucurestenilor calea dreapta nu se dovedeste chiar pe placul acestora. Numai ca aceste sondaje, comandate si platite de partide politice si care sunt cu maxima, cu suspecta rapiditate difuzate pe canalele media, devin tot mai putin credibile, dobandind in schimb evidente functii manipulatorii. Sa reamintim in context ca in tarile cu o democratie consolidata astfel de sondaje sunt indeobste de uz intern. Orban nu e, in pofida veleitatilor sale de chitarist si rapsod ratat, de entertainer cu raspundere limitata si grotesc fara margini, o persoana chiar foarte simpatica. Deficitului de carisma i se asocia povara lipsei de performante manageriale anterioare, fostul prim-vicepresedinte PNL neizbutind sa straluceasca nici in postura de viceprimar general al Bucurestiului, nici in cea de ministru al Transporturilor avute anterior.

Inainte de a-i fi incredintat mandatul de candidat, aceeasi conducere a PNL, in cazul in care ar fi vorba despre o conducere cu adevarat responsabila, s-ar fi cuvenit sa cerceteze, fie si numai superficial, presa. Orban a fost sfasiat, mai mult decat ar fi fost cazul, nu doar de jurnalisti sau adversari politici, ci si de opinia publica cand, in urma cu cativa ani, a fost implicat intr-un accident de circulatie a carei vina ii apartinea.

Existau, de asemenea, pe piata destule zvonuri in conformitate cu care PNL ar cauta o modalitate prin care sa-l scoata pe Ludovic Orban din cursa si sa il inlocuiasca.

Nu stiu nici cati dintre liderii PNL au rasuflat usurati, ba chiar s-au bucurat de "necazul" cazut pe capul d-lui Orban, odata cu afacerea incalcita a banilor solicitati de acesta unui potentat, bani care i-ar fi fost ab... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro