De ce bate pasul pe loc strangerea de fonduri pentru "Cumintenia Pamantului". Greselile facute de Ministerul Culturii

De ce bate pasul pe loc strangerea de fonduri pentru

Intentiile bune si mobilizarea, in ultima vreme, a celor responsabili din Ministerul Culturii (MC) nu tin loc de eficienta si de rezultate concrete. Un lucru imputat MC de foarte multa lume este inexistenta, inca de la bun inceput, a unui numar de telefon la care sa se poata dona prin SMS, gest socotit mult mai comod si practic de cei dispusi sa participe la subscriptie. Mobilizare eroica printre tineri Suma de 8.944 de euro a fost donata, in decurs de cinci zile, in campania pentru achizitionarea "Cuminteniei", iar in prezent fondurile totale se ridica la 315.717 de euro, s-a anuntat astazi.

acum 49 luni (21 Jul 2016)

Intentiile bune si mobilizarea, in ultima vreme, a celor responsabili din Ministerul Culturii (MC) nu tin loc de eficienta si de rezultate concrete. Primele greseli au fost facute inca de la inceputul campaniei de subscriptie nationala pentru achizitionarea sculpturii lui Constantin Brancusi, "Cumintenia Pamantului".

Orgoliul si emfaza de care a fost acuzat atat de des ministrul Vlad Alexandrescu, altfel bine intentionat, i-au jucat si de data aceasta o festa. Alexandrescu a anuntat, in graba si in mod surprinzator, demararea acestei operatiuni de "mobilizare nationala", dupa propria-i expresie, si de regasire a sentimentului patriotic in jurul unui tel comun fara sa se consulte cu nimeni si fara sa aiba niciun fel de notiuni despre psihologia actuala a poporului roman.

Timpul curge altfel pentru Suteu

O alta eroare imputabila modului in care ministrul si consilierii sai au gandit de la bun inceput aceasta strategie este incredintarea campaniei de promovare oricui era dispus s-o execute pro bono. Clipul "de interes public", difuzat masiv pe televiziuni, a fost insa criticat pentru lipsa de relevanta sociala a multora dintre "sustinatorii" prezenti acolo.

Un lucru imputat MC de foarte multa lume este inexistenta, inca de la bun inceput, a unui numar de telefon la care sa se poata dona prin SMS, gest socotit mult mai comod si practic de cei dispusi sa participe la subscriptie. De-abia recent ministrul Culturii, Corina Suteu, a anuntat pe pagina sa de Facebook ca, in urma intalnirii pe care a avut-o cu operatorii de telefonie mobila, incepand cu aceasta saptamana, publicul va avea la dispozitie un numar unic prin care vor putea fi facute donatii prin SMS. Pe de alta parte, Televiziunea Romana a propus, in vederea sprijinirii campaniei, organizarea unui teledon la data de 18 septembrie.

Vlad Alexandrescu a lasat o grea mostenire

La banca nu e afisat nimic

Nici co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro