De ce avem nevoie de minerale

De ce avem nevoie de minerale

Se obtin dintr-o alimentatie variata Cea mai buna modalitate de a ne asigura cantitatea de minerale de care avem nevoie este alimentatia cat mai variata.

acum 87 luni (11 Jan 2017)

Prin numeroasele functii pe care le au in organism, mineralele sunt elemente importante, in lipsa carora apar diverse boli, de la anemie la osteoporoza. este posibil sa nu ai cu adevarat nevoie de ele. O alimentatie variata este cea care ne ajuta sa ne asiguram aportul zilnic de minerale.

In functie de cantitatea necesara corpului, exista: macromineralele si oligomineralele. Primele sunt cele de care organismul are nevoie in cantitati mari (peste 100 mg): calciu, fosfor, magneziu, sulf, sodiu, clor, potasiu. In schimb, necesarul de oligominerale (fier, seleniu, zinc, crom, cobalt, cupru, iod, fluor) este mai mic (sub 100 mg pe zi).

Mineralele au actiuni importante in corpul uman:

?

Se obtin dintr-o alimentatie variata

Cea mai buna modalitate de a ne asigura cantitatea de minerale de care avem nevoie este alimentatia cat mai variata. Carentele de minerale apar la cei care se hranesc inadecvat, care privilegiaza, de pilda, preparatele de tip fast-food in defavoarea fructelor si legumelor. De asemenea, deficitul de minerale este intalnit si la cei cu absorbtie intestinala defectuoasa, cauzata de diverse boli.

Aceste remedii naturale sunt benefice pentru astmatici

Cele mai bune remedii pentru imbunatatirea circulatiei periferice ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro