De ce au nevoie copiii de Mos Craciun: trasaturi adaptative pe care le dezvolta interactiunea cu personajul de poveste

De ce au nevoie copiii de Mos Craciun: trasaturi adaptative pe care le dezvolta interactiunea cu personajul de poveste

Fiind atat de obisnuiti cu tehnologia, momentul intalnirii cu un personaj mitic, in carne si oase, ii fascineaza pe copiii din ziua de azi. Cat de pragmatici sunt, cat de mult isi folosesc imaginatia si in ce ipostaze delicate il pun pe Mos copiii din noua generatie aflam de la doi actori profesionisti, experimentati in acest rol de basm, Pavel Barsan si Radu Ciobanasu. R.C.: Da, avand multa imaginatie necenzurata de acea "voce din cap" care spune ce e bine si ce nu, care sa te certe, exercitiile si jocurile de improvizatie ii ajuta sa devina dezinvolti, sa-si exprime curajos punctul de vedere, nu vor fi rezervati in a lua initiativa si nu se vor rusina sa "greseasca" pentru a invata din asta.

acum 86 luni (16 Dec 2015)

Fiind atat de obisnuiti cu tehnologia, momentul intalnirii cu un personaj mitic, in carne si oase, ii fascineaza pe copiii din ziua de azi. Iar psihologii spun ca, o astfel de interactiune ii ajuta pe cei mici sa-si dezvolte trasaturi adaptative de persoanalitate: sociabilitatea, increderea, toleranta, respectul etc.

Cat de pragmatici sunt, cat de mult isi folosesc imaginatia si in ce ipostaze delicate il pun pe Mos copiii din noua generatie aflam de la doi actori profesionisti, experimentati in acest rol de basm, Pavel Barsan si Radu Ciobanasu.

Adevarul: Cine e Mos Craciun in era 2.0 si de ce mai au nevoie copiii de el?

Pavel Barsan: Mosul a fost prietenul meu cand eram mic si e in continuare, dar cel mai important e ca e si prietenul micutilor si va ramane asa atunci vor creste. 2.0 a oferit acces la mai multe povesti si la multa informatie, dar copiii au nevoie sa creada in mitul rotofeiului cu sacul plin de cadouri - mai ales daca sub barba bogata si costumul rosu se afla cine trebuie. La Giumbusluc party, proiectul pe care il conduc de opt ani, Mos Craciun e un excelent actor si improvizator, imbracat de la cele mai reputate case de moda lapone, e mereu pe faza si adora sa apara in fotografii. Da, e putin narcisist, dar la el e o calitate: niciun parinte nu ramane fara fotografii de la prima serbare sau intalnire a comorii sale cu Mosu'.

FOTO Radu Ciobanasu

Realizati adevarate povesti de iarna prin jocurile si personajele aduse la petreceri. Care sunt ingredientele unui eveniment de Craciun de succes? Daca mai e si vreo Craciunita si un Elf, doi, cu atat mai frumos. (rade)

R.C.: Iar ca organizare, e important sa fie anuntat din timp, desi raspundem cu brio la provocari (teatrul de improvizatie ne-a invatat asta), sa existe o buna comunicare cu persoana de contact. Vizitez locul evenimentului ca sa aflam cum il putem explo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro