De ce au fugit romanii in minivacanta de Ziua Nationala in Austria: "Ma simt foarte bine intr-o tara civilizata"

De ce au fugit romanii in minivacanta de Ziua Nationala in Austria:

Avocat si cadru universitar la Facultatea de Drept din Timisoara, Lavinia Tec, a postat pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei Nationale, un mesaj in care arata de ce isi petrece minivacanta de 1 Decembrie in Austria, alaturi de multi alti romani.

acum 38 luni (4 Dec 2017)

Avocat si cadru universitar la Facultatea de Drept din Timisoara, Lavinia Tec, a postat pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei Nationale, un mesaj in care arata de ce isi petrece minivacanta de 1 Decembrie in Austria, alaturi de multi alti romani. Lavinia Tec arata ca romanii care au sarbatorit Ziua Nationala in afara tarii, au facut-o pentru ca "nu sunt multumiti de propria tara, pentru ca s-au saturat de circul politic televizat, de parada guvernantilor si de pomenile lor mediatizate". Asta nu inseamna ca nu-mi iubesc tara, ci ca ma simt foarte bine intr-o tara civilizata si dezvoltata, in care aproape fiecare localitate are iesire la autostrada, in doar cateva minute, si in care serviciile, din orice sector de activitate, sunt de cea mai buna calitate. Pentru ca nu sunt multumiti de propria tara, pentru ca s-au saturat de circul politic televizat, de parada guvernantilor si de pomenile lor mediatizate.

Da, vreau o tara ca afara si, dupa aproape 28 de ani in care am trecut de la copilarie la maturitate, dintr-o epoca in alta, inca mai sper sa ajung sa-mi traiesc batranetea intr-o tara ca afara! Inca mai sper sa traiesc intr-o Romanie curata, intr-o tara curatata de hotie, lacomie, ipocrizie, mandrie, nedreptate, teama, intr-o tara in care oamenii sa inteleaga ca Statul suntem noi, fiecare, si ca atunci cand crezi ca furi sau inseli Statul, te furi pe tine insuti si iti jefuiesti si aproapele si jefuiesti si generatiile urmatoare de tot ceea ce ar fi putut avea. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro