De ce ar fi guvernul Ciolos unul de sacrificiu? Precedentul Stolojan si Isarescu

De ce ar fi guvernul Ciolos unul de sacrificiu? Precedentul Stolojan si Isarescu

Dupa a patra mineriada si dupa demiterea, in conditii tulburi, demitere orchestrata de marele manipulator Ion Iliescu, anuntata si pusa in practica cu exemplara disciplina de partid, mostenita si resuscitata din vremea cand inca era un dregator de frunte al PMR si apropiat al lui Gheorghe Gheorghiu- Dej, de presedintele Senatului, Alexandru Barladeanu, a lui Petre Roman, la Palatul Victoria ajungea guvernul fesenisto-liberal condus de Theodor Stolojan. Inalt si bine platit functionar economic international, sustinator infocat al binefacatorului sau, Ion Iliescu, in campania prezidentiala din 1996, razgandac notoriu cu un brusc si specific romanesc viraj spre dreapta, inca si mai spectaculos decat acela al personajelor din...Escu de Tudor Musatescu, atat de spectaculos incat l-a propulsat, la un moment dat, chiar si in functia de presedinte al PNL, candidat de cursa scurta la presedintia Romaniei si de cursa inca si mai scurta la un nou mandat de prim-ministru, dl.

acum 51 luni (3 Jan 2016)

Dupa a patra mineriada si dupa demiterea, in conditii tulburi, demitere orchestrata de marele manipulator Ion Iliescu, anuntata si pusa in practica cu exemplara disciplina de partid, mostenita si resuscitata din vremea cand inca era un dregator de frunte al PMR si apropiat al lui Gheorghe Gheorghiu- Dej, de presedintele Senatului, Alexandru Barladeanu, a lui Petre Roman, la Palatul Victoria ajungea guvernul fesenisto-liberal condus de Theodor Stolojan.

D-lui Stolojan, produs al biotopului comunist de rangul al doilea sau al treilea, nu i-a mers deloc rau nici dupa ce, la data de 19 noiembrie 1992, si-a incheiat misiunea guvernamentala. Inalt si bine platit functionar economic international, sustinator infocat al binefacatorului sau, Ion Iliescu, in campania prezidentiala din 1996, razgandac notoriu cu un brusc si specific romanesc viraj spre dreapta, inca si mai spectaculos decat acela al personajelor din...Escu de Tudor Musatescu, atat de spectaculos incat l-a propulsat, la un moment dat, chiar si in functia de presedinte al PNL, candidat de cursa scurta la presedintia Romaniei si de cursa inca si mai scurta la un nou mandat de prim-ministru, dl. Stolojan se bucura azi de deliciile si beneficiile materiale ale unui mandat de europarlamentar.

De fapt, nici unora dintre coechipierii guvernamentali d-lui Stolojan nu le-a mers pe mai departe tocmai rau, "sacrificiul" lor, ca si al sefului lor de odinioara dovedindu-se, din perspectiva timpului, o carte castigatoare. In decembrie 1999, atunci cand presedintele Emil Constantinescu si liderii aliantei aflata la guvernare, au pus la cale o lovitura de palat nu chiar foarte constitutionala menita sa scape tara de premierul Radu Vasile.

Tentat si el, cand inca era prim-ministru, de o cariera politica la varf, adica de functia prezidentiala, "sacrificatul" Mugur Isarescu a revenit, conform aranjamentelor anterioare, dupa un usturator, nu cred ca si meritat esec electoral, in fruntea BNR. Citeste intreg articolul pe adevarul.ro