De ce aprindem candela si care este semnificatia "jertfei de lumina": "Puterile demonice iubesc intunericul"

De ce aprindem candela si care este semnificatia

Minunatul undelemn al milostivirii Cand Domnul se suia la Ierusalim si se ducea la Patima a spus ucenicilor Sai si aceasta parabola, pentru ca nu cumva cineva traind in feciorie sa nu se ingrijeasca si de celelalte virtuti si mai ales de milostenie. " Va recomandam si: Parintele Staniloae si marile taine ale vietii - de ce frica de Dumnezeu ne ajuta: "In omul patimas, se asaza o drojdie de amaraciune, care se raspandeste afara" Invataturile duhovnicilor despre rugaciunea corecta - cat sa cerem de la Dumnezeu si cum trebuie sa multumim pentru ceea ce primim Cea mai puternica rugaciune pentru sanatate.

acum 65 luni (10 May 2015)

Candela reprezinta, ca si lumanarea, aceeasi jertfa de lumina ce se degaja din "untdelemnul bucuriei". De asemenea, este bine sa aprindem candela pentru a alunga duhurile rele si a ne curata mintea de gandurile negre care ne dau tarcoale. "Pentru ca frica sa cuprinda puterile diavolesti care uneori ne asalteaza chiar la vremea rugaciunii si ne departeaza gandurile de la Cel care ne-a creat. Puterile demonice iubesc intunericul si tremura la cea mai mica lumina, in special la cele care sunt ale lui Dumnezeu si la cele care Ii sunt bineplacute lui Dumnezeu", spun preotii.

"Privegheati ca nu stiti ziua, nici ceasul cand vine Fiul Omului"

"Candela este lumina de veghere, de priveghere, pe care ar trebui sa o tinem tot timpul aprinsa in casa.

Parintele Ramon Eugen Ilie, preot paroh la biserica "Sfintii Imparati Constantin si Elena" din Calarasi, ne vorbeste despre semnificatia acestui gest, facand referire la parabola celor zece fecioare.

"Citind aceasta pilda transmisa de Sfintii Apostoli si Evanghelisti ne pregatim pentru cea de-a doua venirea a Mantuitorului. Sa avem candela credintei aprinsa in suflet si dam dovada de putere, pentru ca numai astfel putem ajunge in Imparatia vesnica", spune parintele Ramon.

Minunatul undelemn al milostivirii

Cand Domnul se suia la Ierusalim si se ducea la Patima a spus ucenicilor Sai si aceasta parabola, pentru ca nu cumva cineva traind in feciorie sa nu se ingrijeasca si de celelalte virtuti si mai ales de milostenie.

Pe cinci dintre fecioare le numeste intelepte caci impreuna cu fecioria au avut si minunatul si imbelsugatul undelemn al milostivirii. Cele cinci fecioare care au ramas fara undelemn simbolizeaza lumea care alearga dupa grijile acestei vieti: ne preocupam indeaproape de bani, de ceea ce mancam sau de ceea ce bem. Aprinzand lumanari si candele, ne aratam fii ai Invierii, care... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro