De ce apare aversiunea fata de sex la femei: "O educatie prea rigida poate duce la frigiditate"

De ce apare aversiunea fata de sex la femei:

Se poate spune ca o femeie este frigida atunci cand nu poate avea orgasm sau cand nu simte vreo atractie sexuala fata de un barbat. Un act sexual neplacut poate duce la frigiditate Exista si cazuri in care femeile nu au fost intotdeauna frigide, dar o experienta sexuala neplacuta poate duce la aceasta afectiune. Aceeasi senzatie o poate avea si o femeie care a stat mult timp langa un partener nepotrivit care nu a putut sa o satisfaca.

acum 107 luni (21 Aug 2015)

Frigiditatea este o problema care afecteaza grav viata sexuala a unei femei. Pana in urma cu cativa ani, specialistii tindeau sa creada ca frigiditatea este o tulburare care are la baza doar cauze psihologice. Studiile recente au aratat ca o femeie cu probleme endocrime poate fi frigida. Se poate spune ca o femeie este frigida atunci cand nu poate avea orgasm sau cand nu simte vreo atractie sexuala fata de un barbat.

O educatie rigida poate duce la tulburari grave

Chiar daca poate avea si cauze endocrine, de cele mai multe ori boala tine de psihic. Frigiditatea poate fi nativa, adica o femeie nu a simtit niciodata atractie sexuala si nici nu a avut niciodata orgasm. O educatie mult prea rigida in care parintii le indoctrineaza pe fete si le spun mereu ca sexul este ceva gresit, ceva rusinos, poate duce la frigiditate. Tinerele nu se pot bucura de experienta pentru ca sunt convinse ca este ceva rau. Nu spun acum ca trebuie sa ne incurajam fetele sa faca sex la varste fragede, dar o educatie sexuala corespunzatoare le poate ajuta in viitor. Terapia este insa destul de lunga si pot trece ani pana cand o astfel de femeie se poate simti in largul ei alaturi de un barbat", spune sexologul Marius Andronache.

Un act sexual neplacut poate duce la frigiditate

Exista si cazuri in care femeile nu au fost intotdeauna frigide, dar o experienta sexuala neplacuta poate duce la aceasta afectiune. In acest caz o femeie poate deveni frigida deoarece in capul ei se naste ideea ca sexul nu poate fi placut. Aceeasi senzatie o poate avea si o femeie care a stat mult timp langa un partener nepotrivit care nu a putut sa o satisfaca. Se poate face terapie de cuplu, iar viata sexuala se poate imbunatati mult. Daca nici dupa terapie nu se schimba nimic inseamna ca partenerii sunt incompatibili si cel mai bine ar fi sa se desparta. Chiar daca sunt rare, exista cazuri in care un barbat si o femeie... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro