De ce apare acneea si cum scapam de ea. Ce solutii propun specialistii

De ce apare acneea si cum scapam de ea. Ce solutii propun specialistii

"Varietatea foarte mare a formelor acneii este determinata in primul rand de stimulul hormonal ce determina practic blocarea acestei glande si poate fi asociata de stimulul local, respectiv o igiena sau o cosmetica deficitara care sa nu lase pielea sa respire sau sa contamineze zona cu suprainfectii asociate", spune dr. Specialistii recomanda ca, indiferent de forma de acnee pe care o avem, cel mai indicat este ca consultam un medic dermatolog, cel mai in masura sa ne indice solutia corecta pentru problema despre care se spune ca, desi se manifesta la exterior, ea doare cel mai mult "la interior".

acum 66 luni (29 Apr 2015)

Medical vorbind, acnea este o conditie cutanata in care se infunda glandele care produc grasime la suprafata pielii. Aceasta infundare a glandelor sebacee poate sa determine aparitia unor forme foarte diferte de acnee, cunoscute mai mult sub numele de "cosuri". Daca infundarea glandelor sebacee este superficiala, facem comedoane ca puberii - niste puncte albe sau negre, dar, daca glanda se inchide la un nivel foarte profund, putem face forme urate de acnee - pustule, adica acele cosuri clasice sau chiar pistuli si noduli.

"Varietatea foarte mare a formelor acneii este determinata in primul rand de stimulul hormonal ce determina practic blocarea acestei glande si poate fi asociata de stimulul local, respectiv o igiena sau o cosmetica deficitara care sa nu lase pielea sa respire sau sa contamineze zona cu suprainfectii asociate", spune dr.

Metodele de a face acneea sa dispara complet pana in 20 de ani sunt aproape nule, insa exista metode de a o reduce semnificativ. Astfel, igiena face ca tenul sa fie tot timpul curat si fara sebum in exces (se refera la productia prea mare de uleiuri naturale protectoare de glandele sebacee, fenomen ce conduce la aparitia acneei si a punctelor negre la nivel cutanat, ingrasarea rapida a parului s.a.), facilitand astfel o reducere a infectarii porilor. De asemenea, alimentatia face ca excesul de sebum sa fie redus. Desi majoritatea neglijeaza importanta alimentatiei asupra functiilor organismului, acest lucru ne afecteaza de fapt destul de mult. Astfel, se spune ca, daca prelevezi o proba dintr-un asemenea cos si il duci la medicul dermatolog, atunci se poate afla care este cauza problemei persoanei respective, dar specialistii spun ca nu este adevarat.

Ghidurile europene de tratament recomanda ca tratamentul acneii sa se faca in functei de coaja: daca avem o coaja minora de acnee pubertara, ramane pe tratamente locale. Daca problema este mai complicata sau... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro