De ce am palpitatii la inima? Cauzele pentru care cordul o ia razna

De ce am palpitatii la inima? Cauzele pentru care cordul o ia razna

De cele mai multe ori, palpitatiile sunt cauzate de stres sau anxietate, de consumul de stimulente precum cafeaua, tutunul, alcoolul sau drogurile. Daca etiologia bolii nu este cardiaca, atunci e cazul sa faceti cateva schimbari in stilul de viata printr-o strategie care sa includa relaxarea prin exercitii de yoga, tai chi sau aromaterapie si evitarea stimulentilor de tipul cafelei, tutunului sau alcoolului.

acum 68 luni (8 Apr 2016)

De cele mai multe ori, palpitatiile sunt cauzate de stres sau anxietate, de consumul de stimulente precum cafeaua, tutunul, alcoolul sau drogurile.

In cazuri mai rare, tulburarile de ritm cardiac sunt semnul unei boli a cordului. Daca sunteti intr-o astfel de situatie, cel mai bine este sa mergeti la medicul cardiolog pentru un consult de specialitate, mai ales daca aveti simptome precum respiratia scurta, oboseala, dureri in piept sau ameteli. Daca palpitatiile nu sunt legate de o boala cardiaca, atunci, schimbarea stilului de viata, managementul stresului si evitarea stimulentelor pot rezolva problema. De ce am palpitatii la inima ti ce investigatii medicale sunt indicate

Cauzele care nu implica o boala cardiaca pot fi: emotiile puternice, anxietatea, frica, stresul.

Bolile de tiroida determina si ele tulburari de ritm cardiac, la fel ca anemia, glicemia scazuta, febra si deshidratarea organismului. De asemenea, de vina pot fi schimbarile hormonale din timpul menstruatiei, de la menopauza, anumite ierburi si suplimente nutritionale.

Deficitul de potasiu poate duce la senzatii de fluturari in piept. Un jurnal alimentar poate fi de folos intr-o astfel de situatie.

Palpitatiile mai pot fi semnul unor boli cardiace care prevestesc iminenta unui atac de cord, disfunctii coronariene sau o problema la nivelul valvelor sau muschiului inimii.

Testele de sange pot depista anemia sau disfunctionalitatile tiroidei, in timp ce electrocardiograma arata tulburarile de ritm cardiac. Monitorizarea Holter facuta cu ajutorul unui aparat portabil si a unor senzori purtati pe piele timp de o zi sau doua poate indica eventuale tulburari de ritm cardiac ce nu au fost depistate prin EKG. In ce consta tratamentul daca avem palpitatii la inima

Tratamenul este stabilit doar de medicul cardiolog, in functie de cauze. Daca etiologia bolii nu este cardiaca, atunci e cazul sa faceti cateva schimbari in stilul de viata ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro