De ce ajung caprele negre si ursii la casele momarlanilor. Animalele se plimba in voie prin tinut, spre uimirea turistilor

De ce ajung caprele negre si ursii la casele momarlanilor. Animalele se plimba in voie prin tinut, spre uimirea turistilor

Vasile Laurentiu Sorin si Ionel Preda, doi petrileni pasionati de fotografie, au surprins in numeroase fotografii realizate in timpul mai multor excursii spre chei locurile ocupate de animale. Primele zapezi au adus salbaticiunile mai aproape de locurile pastorilor din Tinutul Momarlanilor, insa Laurentiu Sorin sustine ca, dincolo de ineditul acestor aparitii isi face griji ca animalele sa nu fie vanate de braconieri. Caprele negre de pe marginea drumului national Vasilica Jurca, primarul Petrilei, spune ca adesea, animalele salbatice coboara iarna in apropiere de asezarile de la marginea orasului, lipsa hranei fiind motivul principal pentru care isi asuma astfel de riscuri.

acum 87 luni (23 Nov 2016)

Vasile Laurentiu Sorin si Ionel Preda, doi petrileni pasionati de fotografie, au surprins in numeroase fotografii realizate in timpul mai multor excursii spre chei locurile ocupate de animale.

"In urma cu doar cateva zile, am dorit sa le arat unor prieteni veniti in vizita din Londra si Pakistan ce locuri frumoase sunt in apropiere de Petrila. Prietenii din Pakistan au fost entuziasmati de aceste aparitii si ne-au spus ca au mai vazut astfel de animale in Himalaya, dar acolo sunt mancate. La noi caprele negre sunt ocrotite de lege si imi doresc sa ramana astfel, sa le putem arata si copiilor nostri", a povestit Vasile Laurentiu Sorin.

Primele zapezi au adus salbaticiunile mai aproape de locurile pastorilor din Tinutul Momarlanilor, insa Laurentiu Sorin sustine ca, dincolo de ineditul acestor aparitii isi face griji ca animalele sa nu fie vanate de braconieri. Aceeasi parere o impartaseste si prietenul sau Ionel Preda, care spune ca de cativa ani a observat cum zona aflata nu departe de ultimele case ale satenilor din Tinutul Momarlanilor a devenit habitatul vietatilor salbatice.

"Cu mai multi ani in urma, au fost cazuri in care caprele negre care se apropiau prea mult de satele momarlanilor erau vanate, insa acum cred ca braconierii au inceput sa se fereasca, poate si pentru ca unii stiu ca mergem deseori prin aceasta zona pentru a filma si a face fotografii.

Caprele negre de pe marginea drumului national

Vasilica Jurca, primarul Petrilei, spune ca adesea, animalele salbatice coboara iarna in apropiere de asezarile de la marginea orasului, lipsa hranei fiind motivul principal pentru care isi asuma astfel de riscuri. "Despre caprele negre din zona Jietului stiam si eu, le-am si vazut de cateva ori. Ele coboara spre Cheile Jietului, de la poalele Parangului, pentru ca habitatul lor este undeva in Muntii Parang, la peste 2.000 de metri. "Motivul principal pentru ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro