De ce a vrut ambasadorul lui Hitler sa se stabileasca in Romania dupa incheierea razboiului. Cu toate astea, Killinger s-a sinucis: "Am impuscat cerbul vietii mele"

Localitatea Soveja, din Muntii Vrancei, a fost vizitata in anul 1941 de baronul Manfred von Killinger, trimis de Hitler ca ambasador la Bucuresti dupa infrangerea rebeliunii legionare de la 21- 23 ianuarie 1941. Piesa a fost vanduta anul trecut la licitatie de Galeriile Artmark, cu urmatoarea specifitie: "Daga era oferita de Manfred von Killinger, reprezentantul Germaniei naziste la Bucuresti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, padurarului sef al ocolului silvic Zboina din judetul Vrancea, probabil drept recompensa pentru serviciile aduse.

acum 105 luni (4 Sep 2015)

Localitatea Soveja, din Muntii Vrancei, a fost vizitata in anul 1941 de baronul Manfred von Killinger, trimis de Hitler ca ambasador la Bucuresti dupa infrangerea rebeliunii legionare de la 21- 23 ianuarie 1941.

Ambasadorul Germaniei, cunoscut ca un vanator pasionat, a fost insotit de maresalul Ion Antonescu, iar pe muntele Zboina el a impuscat unul dintre cei mai frumosi cerbi. Pentru prinderea trofeului, Manfred von Killinger a fost calauzit de un padurar din Soveja, cu care a ramas prieten.

"A aparut in toate revistele din Europa Centrala si din tarile neutre fotografia cerbului, a calauzei, a lui Killinger, o descriere a regiunii Zboina si a modului cum a fost vanat acest trofeu aproape unic in lume. De aici s-a nascut o corespondenta saptamanala intre Killinger si taranul de la Zboina. Killinger se hotarase ca imediat dupa razboi sa se stabileasca definitiv la Zboina. Pentru ca sa poata face corespondenta cu ciobanul de la Zboina el lua lectii de limba romana", sustine profesorul de istorie Mihai Adafinei intr-o lucrare aparuta in volumul "Cronica Vrancei". "Am impuscat cerbul vietii mele"

De altfel, in Revista Carpatii, revista de vanatoare, pescuit si chinologie, ambasadorul se lauda in numarul aparut in noiembrie 1941 cum a impuscat cerbul vietii sale. si deodata cu el si eu. Un lung sir de ani, generatii de vanatori vor vorbi despre "cerbul Killinger", impuscat in Zboina, la 26 Septembrie...". Cadou pentru prietenul padurar vrancean

In onoarea acestui eveniment, el i-a oferit drept dar padurarului de la Soveja un pumnal foarte valoros. Piesa a fost vanduta anul trecut la licitatie de Galeriile Artmark, cu urmatoarea specifitie:

"Daga era oferita de Manfred von Killinger, reprezentantul Germaniei naziste la Bucuresti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, padurarului sef al ocolului silvic Zboina din judetul Vrancea, probabil drept r... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro