De ce a votat PSD in favoarea lui Borbely

Mai precis, UDMR are inca secretari de stat (precum Attila Gyorgy la Finante, Kiraly Andras Gyorgy la Educatie, Lacziko Eniko Katalin la Departamentul pentru Relatii Interetnice si Pasztor Sandor la Mediu), precum si sefi mai mari sau mai mici in agentii si directii (vezi doar cazurile lui Birtalan Iozsef care conduce Agentia Nationala a Functionarilor Publici si al lui Szep Robert Eugen, comisar general adjunct la Garda Nationala de Mediu).

acum 112 luni (13 Mar 2015)

A doua decizie a Parlamentului de obstructionare a justitiei, in decurs de doar o luna, i-a determinat pe partenerii occidentali ai Romaniei sa reactioneze prompt.

Citeste si: Cine a votat la vedere in cazul lui Borbely

Dupa votul din 12 februarie prin care Senatul a blocat anchetarea ex-ministrului PNL Varujan Vosganian, premierul Victor Ponta arata, din SUA, unde se afla intr-o vizita oficiala, ca decizia alesilor ar fi "o mare greseala si inconsecventa" si arata cu degetul "noua alianta Blaga/Gorghiu/Geoana/Vanghelie". Acum, dupa ce si deputatii au facut scut in jurul unui fost ministru suspectat de coruptie, iar liberalii s-au aparat votand cu bilele la vedere, seful PSD nu a considerat ca ar fi necesar sa reactioneze. Ba mai mult, intrebat de jurnalisti cum au votat social-democratii din Camera Deputatilor in cazul Laszlo Borbely, premierul a dat un raspuns cel putin surprinzator: "Sunt convins ca v-ati dat seama ca dumneavoastra ma intrebati ce vreti si eu va raspund ce cred ca este important pentru tara".

Citeste si: Reactia ambasadei Olandei, dupa votul in cazul Borbely

O explicatie si mai convingatoare, nespusa insa public, se refera la buna colaborare pe care social-democratii si maghiarii o au in continuare, chiar si la peste trei luni de la anuntul iesirii de la guvernare.

Mai precis, UDMR are inca secretari de stat (precum Attila Gyorgy la Finante, Kiraly Andras Gyorgy la Educatie, Lacziko Eniko Katalin la Departamentul pentru Relatii Interetnice si Pasztor Sandor la Mediu), precum si sefi mai mari sau mai mici in agentii si directii (vezi doar cazurile lui Birtalan Iozsef care conduce Agentia Nationala a Functionarilor Publici si al lui Szep Robert Eugen, comisar general adjunct la Garda Nationala de Mediu). Evident, premierul Ponta nu s-a chinuit sa explice prezenta membrilor UDMR in cabinetul sau, chiar daca, pe 8 decembrie, declara ca Uniunea va iesi de la guvernare "cu siguranta" si la nivel de secretar ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro