De ce a refuzat iar CCR sa se pronunte pe alegerea primarilor intr-un singur tur

De ce a refuzat iar CCR sa se pronunte pe alegerea primarilor intr-un singur tur

Magistratii CCR au respins, ieri, ca inadmisibila a doua sesizare inaintata de Liviu Avram, redactor-sef adjunct al ziarului "Adevarul", pe articolul legislativ privind alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin. Ulterior, Guvernul s-a razgandit, iar in fata judecatorului de la Curtea de Apel, juristul Guvernului a solicitat ca sesizarea ridicata de Liviu Avram pe articolul ce prevede alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin sa fie respinsa, tocmai pentru faptul ca Liviu Avram nu este candidat in acte.

acum 97 luni (11 May 2016)

Magistratii CCR au respins, ieri, ca inadmisibila a doua sesizare inaintata de Liviu Avram, redactor-sef adjunct al ziarului "Adevarul", pe articolul legislativ privind alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin. In termeni mai putin juridici, "inadmisibil" inseamna ca magistratii CCR nici macar n-au analizat daca articolul este constitutional sau nu, ci l-au respins din start. "Solicitarea lui Liviu Avram a fost declarata inadmisibila pentru ca el nu are calitatea de candidat", a spus presedintele CCR, Augustin Zegrean.

O interpretare cel putin bizara, in conditiile in care Liviu Avram, in momentul in care a inceput procesul cu Guvernul, avea statut de candidat. Curtea de Apel mi-a retinut calitatea de candidat, desi Guvernul o contestase, si a admis sesizarea CCR. Mai degraba inclin sa cred ca n-au vrut sa judece si au gasit un pretext ca sa n-o faca", a comentat, succint, Liviu Avram, pe Facebook. Guvernul i-a cerut sa demonstreze ca si-a depus candidatura, nu ca are o candidatura valida. Diferenta este esentiala, pentru ca, strict din punct de vedere legal, Liviu Avram isi depusese candidatura, fie ea doar una formala.

Ulterior, Guvernul s-a razgandit, iar in fata judecatorului de la Curtea de Apel, juristul Guvernului a solicitat ca sesizarea ridicata de Liviu Avram pe articolul ce prevede alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin sa fie respinsa, tocmai pentru faptul ca Liviu Avram nu este candidat in acte. Insa judecatorul Raluca Carjan a decis ca, desi doar intr-o faza incipienta, Liviu Avram a avut statut de candidat, deci i-a admis exceptia.

Ba mai mult, in fata magistratilor CCR, Guvernul (partea direct implicata in proces) nu a mai contestat calitatea de candidat a lui Liviu Avram. Si nu numai Guvernul nu a contestat, dar nici Avocatul Poporului, Camera Deputatilor si Senatul, institutii care au trimis puncte de vedere in acest dosar. Nu mi-a fost contestata ace... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro