De ce a primit Nicusor Constantinescu 15 ani de inchisoare

Au mai fost condamnati Adrian George Gambuteanu, director general al RAJDP, la data comiterii faptelor, la sase ani si patru luni de inchisoare, Costica Zelca, om de afaceri, cinci ani, Felicia Taicutu, fost director general CJC, trei ani de inchisoare cu suspendare, Titi Cenusa, arhitect-sef al CJC, patru ani si zece luni de inchisoare, Lucian Simion, sef al Serviciului Utilitati Publice din cadrul Consiliului Judetean Constanta, patru ani si zece luni de inchisoare, Constantin Vladuca, inginer in cadrul Serviciului Utilitati Publice din cadrul CJC, trei ani cu suspendare.

acum 74 luni (1 Aug 2016)

Curtea de Apel a decis, vineri, condamnarea acestuia la 15 ani de inchisoare, in dosarul in care este judecat alaturi de alti 15 sefi din CJC si oameni de afaceri, dar si de Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP) si doua societati comerciale. Inculpatii au acumulat peste 70 de ani de inchisoare. Practic, acesta, in calitate de presedinte al CJC, a autorizat plati nelegale si a prejudiciat institutia cu 30.782.039 lei si statul cu peste un milion de lei. Procurorii spun ca s-au efectuat plati pentru reabilitarea perdelelor forestiere, fara ca acest lucru sa aiba loc, ca s-au facut plati ilegale de la CJC la RAJDP, pentru lucrari de impadurire, si ca a platit in avans, din fonduri publice, pentru achizitia de imobile, pentru o societate privata, ca a alocat bani pentru RAJDP, pentru inchirierea ilegala a unor automobile. De asemenea, Constantinescu a fost condamnat pentru ca, in 2009, a dobandit Portul Izvoarele, in numele CJC, printr-un contract de vanzare-cumparare, desi acesta apartine, potrivit legii, domeniului public al statului, fiind inalienabil.

11 inculpati, 70 de ani de inchisoare

Curtea de Apel a decis ca Nicusor Constantinescu sa primeasca cinci pedepse a 6, 12, 7, 5, respectiv 5 ani. 35 din vechiul Cod Penal, luand act de faptul ca acesta este detinut in alta cauza, si a aplicat, in final, pedeapsa de 15 ani de inchisoare.

Au mai fost condamnati Adrian George Gambuteanu, director general al RAJDP, la data comiterii faptelor, la sase ani si patru luni de inchisoare, Costica Zelca, om de afaceri, cinci ani, Felicia Taicutu, fost director general CJC, trei ani de inchisoare cu suspendare, Titi Cenusa, arhitect-sef al CJC, patru ani si zece luni de inchisoare, Lucian Simion, sef al Serviciului Utilitati Publice din cadrul Consiliului Judetean Constanta, patru ani si zece luni de inchisoare, Constantin Vladuca, inginer in cadrul Serviciului Utilitati Publice din cadrul CJC, trei ani cu suspendare. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro