De ce a primit Florin Popescu doar 2 ani de puscarie. Judecatorii au vazut in "Baronul puilor" un haiduc

In decembrie 2015, deputatul Florin Popescu, supranumit "baronul puilor", a primit 2 ani de inchisoare intr-un dosar in care a fost judecat pentru folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Actiunea "Puiul" Pe 4 aprilie 2012, cele peste 60 de tone de pui grill de la Avicola Crevedia, in valoare de 485.500 de lei, au fost transportate si depozitate temporar in camerele frigorifice ale altei firme, Minion SRL. Instanta suprema l-a achitat intr-un dosar in care a fost acuzat de opt fapte de conflict de interese si tot atatea fapte de fals in declaratiile de avere.

acum 52 luni (25 Jan 2016)

In decembrie 2015, deputatul Florin Popescu, supranumit "baronul puilor", a primit 2 ani de inchisoare intr-un dosar in care a fost judecat pentru folosirea influentei sau autoritatii de catre o persoana cu functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Concret, in 2012, Popescu, presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si lider local PDL in acea perioada, l-a determinat pe patronul Avicolei Crevedia sa-i dea peste 60 de tone de pui grill, pe care apoi le-a distribuit alegatorilor in campania electorala.

Desi faptele de care era acuzat Popescu erau foarte grave, judecatorii Curtii Supreme care au judecat dosarul au dat dovada de o nefireasca indulgenta.

In motivarea sentintei, magistratii au aratat motivul pentru care nu i-au dat deputatului corupt o pedeapsa mai mare: puii au fost impartiti oamenilor saraci, desi recunosc ca desi darnicia lui Popescu era motivata de interesul sau personal. Acest aspect este real si va conduce la aplicarea unei pedepse sub mediu, insa instanta va retine si faptul ca demersul fusese, conform declaratiilor martorilor, determinat de alegerile din acel an, de faptul ca profita inculpatului si partidului sau", se precizeaza in motivare.

Mai mult decat atat, judecatorii n-au tinut cont de faptul ca fostul lider al CJ Dambovita nu si-a recunoscut nicidata faptele, sustinand, in ciuda probelor, ca distribuirea puilor a fost o simpla actiune caritabila a patronilor de la Avicola Crevedia, cu care nu are legatura. Asadar, Florin Popescu se considera in continuare nevinovat, motiv pentru care a atacat sentinta cu apel la Completul de cinci judecatori al Curtii Supreme. Cum a fost convins patronul Avicola sa cotizeze

Totul a pornit de la un denunt al afaceristul libanez Rami Ghaziri impotriva lui Florin Popescu. La inceputul lui 2011, acesta i-a spus ca, pentru a putea derula in continuare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro