De ce a plecat Moise Guran de la Digi24: "Nu se mai poate salva nimic din generatia parintilor mei, pentru ca sunt legati de televizorul ala"

De ce a plecat Moise Guran de la Digi24:

Ca sa ma credeti trebuie sa ma urmariti o perioada de timp, sa deveniti fanii mei...fan vine de la fanatic. Sigur, ma gandesc ca noi toti cei care am devenit jurnalisti dupa Revolutie, innebuniti de libertate si de ceea ce am putea face cu aceasta tara, eu cred ca am pierdut. Mi-am dat seama ca, de exemplu, nu se mai poate salva nimic din generatia parintilor mei, imi cer scuze, generalizez foarte mult, sa nu va suparati pe mine va rog. Iti trebuie vreo 5 milioane de euro de exemplu ca sa faci trecerea in HD, cum a facut o televiziune de stiri din Romania.

acum 53 luni (17 Dec 2016)

"Ma jignesc zvonurile conform carora am plecat din cauza ca nu aveam rating la DIGI24. Nu are nicio legatura", a explicat, joi, la Cluj-Napoca, jurnalistul Moise Guran, fostul realizator al emisiunii BiziDay, la evenimentul de lansare a aplicatiei de stiri pentru telefoanele mobile pe care a conceput-o . Am decis sa plec pentru ca am pierdut foarte mult timp, noi, generatia de jurnalisti din care fac parte, am pierdut foarte mult timp. Jurnalistii obisnuiesc sa spuna, noi nu facem educatie, asa este, scoala face educatie, dar in acelasi timp noi suntem datori sa spunem adevarul. Astazi insa observand ca te lovesti pur si simplu de un perete... Stiti cum arata stirea initiala: un copil cu autism nu a fost primit intr-o tabara de colegii sai, fiindca avea autism. Pentru ca nu mai conteaza adevarul, conteaza ceea ce crede lumea, pentru ca asta face audienta. E usor de spus publicului ceea ce vrea sa auda, iar mai departe, tu-i schimbi, de fapt, realitatea. Dumneavoastra ma urmariti pe mine acuma, iar eu pot sa va spun ce vreau, cu conditia sa ma si credeti. Ca sa ma credeti trebuie sa ma urmariti o perioada de timp, sa deveniti fanii mei...fan vine de la fanatic. In momentul in care minti, minti, minti, manipulezi, minti si iar manipulezi si determini oamenii sa te voteze, asta se numeste democratie? Asa ca in momentul in care mi-am dat seama ca am pierdut aceasta batalie, noi ca generatie, generatia mea de jurnalisti a pierdut aceasta lupta, am plecat. Eu nu am pretentia ca reprezinta pe cineva, nu am am avut niciodata solidaritati de breasla. Sigur, ma gandesc ca noi toti cei care am devenit jurnalisti dupa Revolutie, innebuniti de libertate si de ceea ce am putea face cu aceasta tara, eu cred ca am pierdut. Intr-adevar, DIGI 24 este un post curat, dar vorbeam in fiecare seara cu aceeasi 200.000 de oameni la nivel national. In momentul in care minti, minti, minti, manipulezi, minti si iar manipulezi si determini oamenii sa te voteze, asta se numeste democratie? ce o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro