De ce a pierdut secretarul de stat Cristian Dima procesul cu ANI: "Nu-mi dau demisia din Guvern. Voi apela la CEDO"

De ce a pierdut secretarul de stat Cristian Dima procesul cu ANI:

Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit, printr-o decizie definitiva si irevocabila, ca actualul secretar de stat din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri a incalcat legea si s-a afla in stare de conflict de interese in timp ce-si exercita calitatea de consilier local de Galati.

acum 88 luni (31 Mar 2017)

Punct final in procesul dintre secretarul de stat Cristian Dima (ALDE) si Agentia Nationala de Integritate (ANI). Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit, printr-o decizie definitiva si irevocabila, ca actualul secretar de stat din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri a incalcat legea si s-a afla in stare de conflict de interese in timp ce-si exercita calitatea de consilier local de Galati.

Conflictul de interese de care este acuzat Dima s-a produs, potrivit ANI, in urma cu patru ani (in 2013), atunci cand acesta a votat, ca ales local, alocarea unor fonduri publice pentru Fundatia "Andreiana Juventus". Problema este ca actualul secretar de stat era in acea vreme vicepresedinte al fundatiei, calitate in care ar fi trebuit sa se abtina de la vot potrivit procedurilor legale.

Fundatia amintita este infiintata de primaria Galati si a fost folosita in ultimii 10 ani pentru a intermedia o serie de programe sociale publice, cum ar fi acordare de burse pentru elevii eminenti, dar fara posibilitati materiale sau finantarea organizarii unor evenimente caritabile.

In 2011, pe fondul reducerilor bugetare din aparatul administrativ, fundatia "Andreiana Juventus" a devenit "interfata" prin care circa 80 de angajati de la Teatrul Muzical "Nae Leonard" si de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" au putut fi mentinuti pe functie si platiti, desi, in teorie, ei fusesera concediati pentru a reduce cheltuielile.

Revenind la procesul pierdut cu ANI de secretarul de stat Cristian Dima, trebuie sa spunem ca demnitarul isi neaga cu inversunare vinovatia.

Mai mult decat atat, Dima a spus ca are de gand sa atace la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) solutia pronuntata de judecatorii romani, deoarece considera ca i se incalca dreptul la munca prin interdictia ca vreme de trei ani sa nu mai poata candida.

Este de spus ca, in lipsa unei demisii, rama... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro