De ce a mers Iohannis sa ciocneasca oua cu militarii romani din Afganistan. Explicatiile specialistilor

De ce a mers Iohannis sa ciocneasca oua cu militarii romani din Afganistan. Explicatiile specialistilor

Klaus Iohannis a participat sambata noapte, alaturi de sotia sa, la slujba de Inviere, la Patriarhia Romana, fiind pentru prima data cand presedintele, de confesiune luterana, participa la aceasta slujba in Capitala. Citeste si: FOTO Iohannis a sarbatorit Pastele alaturi de militarii din Afganistan: "Sunteti cei mai convingatori ambasadori ai Romaniei" Presedintele Klaus Iohannis, alaturi de sotia sa, Carmen, au vizitat, duminica, teatrul de operatii din Afganistan, unde s-au intalnit cu militarii romani, alaturi de care au sarbatorit Pastele, urandu-le acestora sa se intoarca "sanatosi si in formula completa" si felicitandu-i pentru profesionalism si dedicare.

acum 47 luni (2 May 2016)

Klaus Iohannis a participat sambata noapte, alaturi de sotia sa, la slujba de Inviere, la Patriarhia Romana, fiind pentru prima data cand presedintele, de confesiune luterana, participa la aceasta slujba in Capitala.

Liderul de la Palatul Cotroceni a raspuns singur la intrebarea legata de prezenta sa si a sotiei sale alaturi de militarii romani. Noi, crestinii, suntem invatati, de la varste fragede, sa ajutam pe cel care are nevoie de noi. Prezenta voastra in acest Teatru de Operatii reprezinta raspunsul ferm al Romaniei la solicitarea Aliantei Nord-Atlantice pentru asigurarea securitatii si pentru stabilizarea Afganistanului. Reconstructia Afganistanului reprezinta un efort de durata, asumat de comunitatea internationala", a afirmat Iohannis in fata militarilor prezenti. Cel din 2016, in Afganistan

Optiunea sefului statului pentru sarbatorirea Sfintelor Pasti in acest fel este complet schimbata fata de cea de anul trecut cand, cu prilejul acelorasi sarbatori, a decis sa plece in Insulele Madeira pentru o scurta vacanta. In aprilie 2015, potrivit unui sondaj INSCOP realizat pentru "Adevarul", presedintele avea o cota de incredere de 65%. Un an mai tarziu, potrivit unei cercetari efectuate de aceeasi casa de sondaje, Iohannis e cotat 51,2% in ceea ce priveste increderea electoratului.

"Scaderea lui Iohannis in sondaje nu e chiar asa de mare pe cat ar fi putut sa fie. Acum acesta trebuie sa fie orientat mai atent spre probleme de interes national", a explicat politologul George Jiglau pentru "Adevarul".

Klaus Iohannis a fost insotit in Afganistan de sotia sa, Carmen Iohannis. FOTO Preidency.ro

O explicatie nuantata e data de politologul Sorin Bocancea, acesta sustinand ca Iohannis incepe usor sa-si schimbe atitudinea din presedinte care doar vegheaza asupra chestiunilor de interes national in presedinte care se implica.

Valoar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro