De ce a disparut borna kilometrica zero din Piata Universitatii. Reactia Primariei Capitalei: "A fost un act de vandalism"

De ce a disparut borna kilometrica zero din Piata Universitatii. Reactia Primariei Capitalei:

"In luna aprilie sarbatorim 28 de ani de la inceputul celor mai importante proteste initiate de grupurile revolutionare tocmai pentru a trage un semnal de alarma impotriva confiscarii Revolutiei Romane de esalonul al doilea al Partidului Comunist Roman. Borna se afla in custodia firmei care asigura paza Teatrului National La scurt timp de la rostogolirea informatiei pe retelele de socializare, Primaria Capitalei a transmis, printr-un comunicat de presa, o serie de precizari referitoare la disparitia celor doua monumente.

acum 74 luni (4 Apr 2018)

Concret, disparitia monumentelor a fost raportata pe pagina de Facebook Coruptia Ucide, unde se mentioneaza ca in locul celor doua monumente simbolice a fost pus un alt monument, o chitara. "In luna aprilie sarbatorim 28 de ani de la inceputul celor mai importante proteste initiate de grupurile revolutionare tocmai pentru a trage un semnal de alarma impotriva confiscarii Revolutiei Romane de esalonul al doilea al Partidului Comunist Roman. Zile acestea, insa, simbolurile acelor manifestatii - borna KM 0 al Zonei Libere de Neocomunism si memorialul lui Cristian Paturca au fost eliminate din spatiul de la Piata Universitatii. Ele nu pot fi scoase din peisajul urban simbolic si din constiinta romanilor", se arata pe pagina de facebook Coruptia Ucide, intr-un mesaj semnat de mai multe asociatii care cer autoritatilor sa reinstaleze cele doua monumente in Piata Universitatii in cel mult 48 de ore. Borna se afla in custodia firmei care asigura paza Teatrului National La scurt timp de la rostogolirea informatiei pe retelele de socializare, Primaria Capitalei a transmis, printr-un comunicat de presa, o serie de precizari referitoare la disparitia celor doua monumente. Se lucreaza la un nou sistem de prindere al monumentului "Totodata, desi monumentul Kilometrul 0 al democratiei nu a fost realizat de Administratia Monumentelor si nu se afla in administrarea PMB, ALPAB, care are in administrare parcul Teatrului National, lucreaza in prezent la un nou sistem de prindere al monumentului", mai transmite comunicatul. "Subliniem faptul ca asocierea numelui Primarului General, Gabriela Firea, precum si a Primariei Municipiului Bucuresti cu acest act de vandalism nu reprezinta altceva decat acuze nefondate, calomnii izvorate fie din lipsa elementara de informare fie constituie defaimari deliberate, pentru care persoanele in cauza trebuie sa raspunda legal. Mai mult decat atat, transformarea unui act de vandalism in instrument politic si de propaganda nu face altceva decat sa discred... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro