De ce a ajuns Ludovic Orban candidatul PNL pentru primaria Capitalei

Cei doi au niveluri de intentie de vot apropiate, in jur de 30%, insa cota de notorietate a lui Ludovic Orban este mult mai ridicata, ceea ce liberalii au considerat ca este un bonus. Candidez nu ca sa ma aflu in treaba, ci pentru ca Bucurestiul are nevoie de o mana priceputa, de o persoana cu viziune care sa faca astfel incat Bucurestiul sa conteze, iar bucurestenii sa traiasca intr-adevar intr-o capitala demna de UE", a declarat liberalul, afirmand ca isi va pune toata energia si priceperea alaturi de echipa partidului pentru a castiga Primaria Generala si cele de sector.

acum 55 luni (22 Feb 2016)

Propunerea a fost facuta de comisia de unificare a PNL.

Potrivit unor surse liberale, renuntarea la varianta Busoi s-a produs dupa ce acesta nu a reusit sa creasca in sondajele de opinie fata de luna decembrie. In schimb, Ludovic Orban este cel mai bine plasat, potrivit sondajului comandat de partid, chiar daca diferenta este de doar cateva procente. Cei doi au niveluri de intentie de vot apropiate, in jur de 30%, insa cota de notorietate a lui Ludovic Orban este mult mai ridicata, ceea ce liberalii au considerat ca este un bonus.

In plus, Ludovic Orban are si sprijinului copresedintelui PNL Vasile Blaga, care are renumele de a fi capabil sa lanseze castigatori de alegeri locale si prezidentiale (vezi cazurile Basescu si Iohannis). Acesta spera in continuare sa fie desemnat candidatul liberalilor pentru postul de premier, dupa alegerile din noiembrie, iar un eventual esec in Capitala ar fi o piatra de moara pentru ambitiile sale. Cu o zi inainte de desemnare, Busoi a participat la o actiune in Bucuresti alaturi de presedintele Klaus Iohannis, un semn oficial al sprijinului primit de la Cotroceni. Acest sprijin era interpretat in partid ca fiind motivat de relatia buna pe care Cristian Busoi o are cu directorul SRI, Eduard Hellvig. Ulterior, insa, numele sau a fost legat de o serie de controverse. In prima sa actiune de campanie, liberalul a fost acuzat ca s-a folosit de victimele incendiului din Clubul Colectiv pentru a-si promova intentiile politice. Cristian Busoi a dezmintit acuzatiile, dar Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara s-a autosesizat si a inceput o ancheta interna in acest caz.

Orban: L-am sustinut pe Iohannis sa ajunga presedinte

Candidatul propus de PNL pentru Primaria Capitalei Ludovic Orban a declarat, luni, ca este pregatit sa urmeze pasii pentru definitivarea candidaturii sale, afirmand ca in spatele candidaturii sale se afla "o viata de munca in slujba comunitatii".

"Sunt... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro