De ce a abandonat Avram Iancu la ultra-maratonul de la Cercul Polar: "Durerea a fost atat de mare ca nu pot sa o descriu"

De ce a abandonat Avram Iancu la ultra-maratonul de la Cercul Polar:

Avram Iancu a abandonat, insa, la primul punct de control, dupa ce a parcurs 77 de kilometri de la startul competisiei. "Cu mari eforturi am reusit sa fac rost de internet si in cateva minute incerc sa va informez direct si oficial cu privire la retragerea mea din cursa. Am ajuns in starea in care vointa celor mai darji oameni de pe planeta, cumulata la un loc, nu m-ar fi putut duce pana la linia de sosire, in timpul impus.

acum 73 luni (11 Mar 2018)

Ultra-maratonul 6633 Arctic Ultra a inceput joi seara in nordul inghetat al Canadei, in apropiere de Cercul Polar. La start s-au aflat patru romani: Tibi Useriu, Avram Iancu, Polgar Levente si Florentina Iofcea.

Avram Iancu a abandonat, insa, la primul punct de control, dupa ce a parcurs 77 de kilometri de la startul competisiei.

"Am prins un vant extrem de puternic. Mi-a aruncat sania de vreo 4 ori. Nu vedeam absolut nimic.A venit doctorul si mi-a zis ca imi este viata pusa in pericol si m-au retras", a relatat Levente Polgar.

Blocat de durere

Avram Iancu a dezvaluit, intr-o postare pe Facebook, motivele care l-au determinat sa renunte.

"Cu mari eforturi am reusit sa fac rost de internet si in cateva minute incerc sa va informez direct si oficial cu privire la retragerea mea din cursa. Dupa ce s-a dat startul, ca de obicei, compatriotul nostru Tibi, a plecat tare! Am fost singurul care a reactionat si din primul metru am fost in acelasi ritm cu el. Nu mi-a fost greu deloc sa duc acest ritm. Durerea a fost atat de mare incat nu pot sa o descriu. Din acel moment Tibi a reusit sa se desprinda de mine. Doar dupa cateva sute de metri am reusit sa ies din starea de schioapatare. Totusi, eram pe locul 3 in acel moment, iar gandul la o medalie pentru Romania m-a animat.

Mi-am pastrat pozitia pana la primul punct de control, Artric Cicle, km 37 al cursei. Acolo mi-am luat un Tador, am incercat sa fac ceva pentru a-mi alina durerea. Am mancat f rapid si am iesit din punct cu aceeasi pozitie, determinat sa o duc la capat. Pornirea a fost la fel de complicata, cu dureri. Apoi am fost ajuns din urma de 2-3 competitori. Ritmul meu de deplasare a devenit mult prea incet. Trecusera 12 ore si am parcurs aproape 60 de km (in grafic pentru cei 70 per 24 de ore). Nu gaseam un loc potrivit pentru a-mi monta kitul de somn. A trebuit sa trag in brate, sprijinind... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro