De cate ori trebuia sa faci sex ca sa nu-ti pierzi mintile: sfaturi si remedii sexuale de-a lungul istoriei

De cate ori trebuia sa faci sex ca sa nu-ti pierzi mintile: sfaturi si remedii sexuale de-a lungul istoriei

Pe de alta parte, in vestita carte a sexului, Kama Sutra, orgasmul era clasat in mai multe categorii, dincolo de sfaturile referitoare la preludiu, pozitii sexuale si relatia de cuplu. De altfel, Roma antica este un exemplu de referinta in ceea ce priveste atitudinea extrem de relaxata fata de sexualitate, chiar daca asta inseamna, de exemplu, ca sclavii sa fie fortati de stapanii lor sa faca sex cu animale. Unele dintre cele mai ciudate reies din manualul medieval intitulat De Secretis Mulierum (Secretele femeilor), in care sta scris ca femeile pot seca puterea si vointa barbatilor prin sex, in timp ce despre altele se spunea ca ascund in vagin bucati ascutite de fier ca sa le faca rau pretendentilor pe care ii detesta.

acum 93 luni (2 Jul 2015)

Pe de alta parte, in vestita carte a sexului, Kama Sutra, orgasmul era clasat in mai multe categorii, dincolo de sfaturile referitoare la preludiu, pozitii sexuale si relatia de cuplu.

Interesante sunt si indrumarile oferite sexului puternic de curtezana Philaenis, despre cum poate sa intre un barbat in gratiile unei femei, descoperite pe un papyrus grecesc din secolul 2 i. "Alege cele mai neplacute detalii fizice ale unei femei si incearca sa o convingi ca sunt de admirat.

Indrumarile poetului Ovidiu: "Sopteste cuvinte interzise, geme in delirul placerii"

La randul sau, poetul roman Publius Ovidius Naso (Ovidiu a fost exilat la Tomis, orasul Constanta de azi - n.r.) a oferit indrumari despre sex si iubire in operele "Ars amatoria" si "Ars amandi". Iata numai cateva sfaturi practice inspirate de experientele sale amoroase, destinate barbatilor:

"Fa-i promisiuni extravagante, dar cheltuieste putini bani. Apoi, daca ezita, ia-o cu forta, caci femeile adora tratamentul dur si sunt dezamagite daca le lasi sa te indeparteze. Cand faceti dragoste, este esential ca si ea sa ajunga la, sau sa mimeze bine, un orgasm."

Tot in versuri, Ovidiu le-a spus si femeilor cum se pot face placute in ochii barbatilor: "Nu neglija felul in care arati, caci putine dintre voi sunt inzestrate de la natura. Protejeaza-ti subsuorile de miros si smulge-ti parul de pe picioare. In timp ce faci dragoste, adopta o pozitie care sa il starneasca pe partener, sopteste cuvinte interzise, geme in delirul placerii si nu deschide ferestrele, corpul tau gol e avantajat de semiobscuritate." De altfel, Roma antica este un exemplu de referinta in ceea ce priveste atitudinea extrem de relaxata fata de sexualitate, chiar daca asta inseamna, de exemplu, ca sclavii sa fie fortati de stapanii lor sa faca sex cu animale. Inca de atunci, biserica a elaborat un ghid de conduita sexuala in care se preciza ca singura pozitie sexuala permisa era pozitia misiona... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro