De cate ori pe saptamana trebuie sa faci sex pentru o viata sexuala implinita. Ce sa faci ca pasiunea sa nu dispara

De cate ori pe saptamana trebuie sa faci sex pentru o viata sexuala implinita. Ce sa faci ca pasiunea sa nu dispara

"Am avut discutii cu multe cupluri trecute de 35 - 40 de ani si cel mai greu a fost sa conving partenerii sa vorbeasca deschis despre sex. Nu este vorba doar de placerea de moment, ci si de o apropiere emotionala foarte importanta. " Este dovedit clar si stie toata lumea ca atractia nu mai este aceeasi dupa 10-20 de ani de casnicie. Partenerii trebuie sa stie insa ca, indiferent cat de bine cred ca se cunosc, tot timpul mai este ceva important de descoperit. Sfatul meu pentru cuplurile care au depasit pragul de 10 sau chiar 20 de ani casnicie este sa faca dragoste de doua ori pe saptamana, sa gaseasca timp pentru aceste lucru.

acum 111 luni (27 Apr 2015)

Potrivit specialistilor, suntem mult prea pudici si nu privim o viata sexuala activa ca pe ceva normal si natural. "Am avut discutii cu multe cupluri trecute de 35 - 40 de ani si cel mai greu a fost sa conving partenerii sa vorbeasca deschis despre sex. Trebuie inteles ca o viata sexuala activa este extrem de importanta intr-o casnicei, apropie partenerii, sudeaza cuplul. Nu este vorba doar de placerea de moment, ci si de o apropiere emotionala foarte importanta. In cuplu nu vorbim despre sexul de ocazie cu un partener abia cunoscut, ci cu un companion de viata, un om pe care il iubim si respectam", spune Marius Andronache, sexolog din Brasov.

Sexul trebuie sa fie o prioritate

O alta problema a cuplurilor este aceea ca dupa ce au copii, sexul incepe sa treaca pe planul al doilea. " Este dovedit clar si stie toata lumea ca atractia nu mai este aceeasi dupa 10-20 de ani de casnicie. Partenerii trebuie sa stie insa ca, indiferent cat de bine cred ca se cunosc, tot timpul mai este ceva important de descoperit. Scuzele de genul astazi nu ca sunt obosit, maine ma doare capul, poimaine nu am dispozitie pot afecta serios un cuplu. Sfatul meu pentru cuplurile care au depasit pragul de 10 sau chiar 20 de ani casnicie este sa faca dragoste de doua ori pe saptamana, sa gaseasca timp pentru aceste lucru. Pe langa placerea de moment, este dovedit stiinfic ca oamenii care au o viata sexuala activa sunt mai fericiti, mai optimisti.

Spune-i partenerului ce ai nevoie

Cum cu timpul flacara pasiunii se stinge treptat, partenerii trebuie sa lase rusinea la o parte si sa incerce lucru noi. "Nu este nici o rusine sa ii spui partenerului ce iti doresti si sa incerci lucruri noi. Noi, romanii, suntem in general pudici, facem sex in general seara, cu lumina stinsa si de multe ori fara niciun fel de zgomot. Este foarte important sa lasam la o parte toate retinerile si sa ne manifestam atunci c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro