De 32 de ani, un singur medic de boli infectioase are grija de sanatatea bolnavilor din Ialomita. "S-a tot promis ca vor fi angajati si alti medici"

De 32 de ani, un singur medic de boli infectioase are grija de sanatatea bolnavilor din Ialomita.

Pentru ca zona este neofertanta, iar facilitatile pe care le ofera sunt limitate, unitatile medicale din Ialomita se afla intr-o permanenta criza de medici specialisti. De 30 de ani, acelasi medic Anul acesta se implinesc 30 de ani de cand medicul Aristita Ciupitu profeseaza in cadrul Spitalului Municipal "Anghel Saligny" din Fetesti.

acum 81 luni (6 Jun 2017)

Pentru ca zona este neofertanta, iar facilitatile pe care le ofera sunt limitate, unitatile medicale din Ialomita se afla intr-o permanenta criza de medici specialisti.

Proaspetii absolventi de rezidentiate nici macar nu se gandesc ca ar putea sa practice medicina intr-un spital precum Spitalul Orasenesc din Tandarei sau Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia. Tocmai de aceea, aceste spitale, la fel ca multe altele din intreaga tara, se bazeaza exclusiv pe serviciile specialistilor pensionari.

De 30 de ani, acelasi medic

Anul acesta se implinesc 30 de ani de cand medicul Aristita Ciupitu profeseaza in cadrul Spitalului Municipal "Anghel Saligny" din Fetesti. Pana in 2013 a condus sectia de Boli Infectioase a Spitalului Fetesti, care s-a desfiintat odata cu iesirea sa la pensie.

Povestea medicului Aristita Ciupitu este si mai interesanta in contextul in care de 30 de ani este unicul specialist in boli infectioase pe care judetul Ialomita l-a avut. In toata aceasta perioada indelungata, autoritatile nu au reusit sa convinga vreun alt infectionist sa vina in judet pentru a avea grija de sanatatea bolnavilor.

Sufletul Maternitatii Slobozia

La Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia situatia este similara celei de la Fetesti. Desi s-a pensionat de aproximativ 3 ani, Gabriela Dumitru inca isi mai desfasoara activitatea pe sectia Neonatologie. Daca ar pleca, cel mai probabil sectia s-ar inchide din lipsa de specialisti. Si nu pot sa privez copiii care vin pe lume de dreptul de a beneficia de asistenta medicala" sustine medicul Gabriela Dumitru.

Oficialii celor patru spitale din Ialomita sustin ca in ultimul an la nivelul unitatilor medicale s-au organizat peste 10 concursuri pentru ocuparea posturilor libere, la care, din pacate, nu s-a prezentat niciun medic specialist. Datele arata ca judetul Ialomita are disponib... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro