David Bowie a murit. Melodii care au intrat in istorie

David Bowie a murit la varsta de 69 de ani, dupa "o lupta curajoasa cu cancerul pe care a dus-o timp de 18 luni", se specifica pe pagina sa de Facebook. David Bowie lansase un nou album de studio - al 28-lea din cariera -, intitulat "Blackstar", in ziua in care a implinit 69 de ani. "Space Oddity" "Space Oddity", scris de David Bowie, a fost lansat ca single in iulie 1969 si inclus pe albumul "David Bowie" din 1972.

acum 78 luni (11 Jan 2016)

David Bowie a murit la varsta de 69 de ani, dupa "o lupta curajoasa cu cancerul pe care a dus-o timp de 18 luni", se specifica pe pagina sa de Facebook. David Bowie lansase un nou album de studio - al 28-lea din cariera -, intitulat "Blackstar", in ziua in care a implinit 69 de ani. Potrivit presei internationale, noul material discografic i-a impresionat pe criticii din industria muzicala si reflecta pe deplin dorinta artistului de a explora noi tendinte muzicale.

Anuntul referitor la decesul muzicianului a fost confirmat de fiul artistului, Duncan Bowie, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter: "Imi pare foarte rau si sunt intristat sa va confirm faptul ca vestea este adevarata. Anuntul decesului lui David Bowie a fost primit cu tristete de fanii artistului.

David Bowie lansase un nou album de studio - al 28-lea din cariera -, intitulat "Blackstar", in ziua in care a implinit 69 de ani. Potrivit presei internationale, noul material discografic i-a impresionat pe criticii din industria muzicala si reflecta pe deplin dorinta artistului de a explora noi tendinte muzicale.

Mai jos, lista celor mai cunoscute piese lansate de David Bowie.

Melodii celebre ale lui David Bowie. "Black Country Rock"

"Black Country Rock": cantec scris de David Bowie in stilul blues-rock in 1970.

Melodii celebre ale lui David Bowie. "Andy Warhol"

"Andy Warhol": cantec scris de David Bowie in 1971 si inclus pe albumul "Hunky Dory". Piesa vorbeste despre artistul Andy Warhol, personalitate a curentului artistic cunoscut ca Pop Art din Statele Unite si care a reprezentat o inspiratie pentru David Bowie.

Melodii celebre ale lui David Bowie. Criticii de specialitate au calificat piesa "Life on Mars" drept "o imbinare intre un musical de pe Broadway si o pictura de-ale lui Salvador Dali".

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro