Datele cardurilor Visa pot fi aflate in doar sase secunde. Sistemul de securitate folosit de companie este o tinta usoara pentru hackeri

Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Newcastle relevă că unele date prin care pot fi realizate plăţi online cu ajutorul cardurilor Visa pot fi aflate doar in şase secunde, citează News.ro.

acum 87 luni (6 Dec 2016)

Un studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Newcastle relevă că unele date prin care pot fi realizate plăţi online cu ajutorul cardurilor Visa pot fi aflate doar in şase secunde, citează News.ro. Se pare că sistemul celor de la Visa depistează tentativele frauduloase doar dacă incercările multiple se fac prin intermediul aceluiaşi site de plăţi.

Folosirea unui număr mare de site-uri pentru atac reuşeşte să adune informaţii parţiale de identificare a unui card, care, mai apoi, pot fi puse cap la cap pentru a completa puzzle-ul. Cercetătorii de la Universitatea din Newcastle au creat chiar un program care face acest lucru automat şi, cum se poate vedea şi in clipul alăturat, in doar 6 secunde au aflat codul CVC - una din informaţiile necesare plăţilor online, precizează sursa citată.

Oficialii Visa au fost anunţaţi cu privire la aceste vulnerabilităţi, insă, nu au luat măsuri suplimentare de precauţie, considerand că informaţiile parţiale de identificare ale cardurilor nu sunt suficiente pentru realizarea unor tranzacţii frauduloase. Pe de altă parte, sistemul de securitate al celor de la MasterCard nu este vulnerabil la acest tip de atacuri, vizate fiind doar cardurile Visa. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro