Dascal din Romania nominalizat pentru "Nobelul Educatiei". Castigatorul Global Teacher Prize primeste 1 milion de dolari

Dascal din Romania nominalizat pentru

Am participat la aceasta competitie anul acesta alaturi de mii de participanti din peste 128 de tari si am fost selectata printre primii 50 de finalisti, ca urmare a activitatii mele depuse si probate in cadrul competitiei. Sunny Varkey si-a facut averea estimata la peste 2,1 miliarde de dolari din afaceri legate de educatie, grupul sau de firme fiind cel mai mare operator privat de scoli si gradinite din lume.

acum 100 luni (10 Dec 2015)

Singurul dascal din Romania, nominalizat printre cei 50 de profesori inscrisi in aceasta competitie, este Manuela Prajea, directorul Colegiului National Traian din Drobeta Turnu Severin. Am participat la aceasta competitie anul acesta alaturi de mii de participanti din peste 128 de tari si am fost selectata printre primii 50 de finalisti, ca urmare a activitatii mele depuse si probate in cadrul competitiei.

1 milion de dolari in contul Colegiului National Traian, una din cele mai prestigioase unitati de invatamant din Mehedinti, ar insemna dotari moderne, dar si burse pentru elevi si profesori.

"Am ales sa donez aceasta suma pentru ca vreau sa arat ca in Romania se intampla lucruri bune si exista si oameni devotati care realizeaza mult voluntariat si pana la urma conteaza fericirea pe care o ai atunci cand faci un lucru bun si cand ajuti comunitatea", mai spune directorul colegiului severinean.

Pentru profesorul Manuela Prajea aceasta nominalizare inseamna "o bucurie si o apreciere a muncii mele devotate de atatia ani pentru olimpici si pentru scoala si pentru comunitatea in care traiesc".

Global Teacher Prize a fost infiintat in 2014 de Fundatia Varkey si este o competitie deschisa profesorilor din toata lumea care predau tinerilor intre 5 si 18 ani. Fundatia Varkey a fost creata de miliardarul Sunny Varkey, care a aderat la "Giving Pledge", conventia filantropica initiata de Bill Gates si Warren Buffet prin care unii dintre cei mai bogati oameni din lume se angajeaza sa doneze cel putin jumatate din averea lor in scopuri caritabile. Sunny Varkey si-a facut averea estimata la peste 2,1 miliarde de dolari din afaceri legate de educatie, grupul sau de firme fiind cel mai mare operator privat de scoli si gradinite din lume.

Profesoara de matematica Manuela Prajea, singurul dascal roman care a primit distinctia "Claes Nobel" (2011), face performanta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro