Darius Valcov, urmarit penal de DNA intr-un al treilea dosar, pentru trafic de influenta

Darius Valcov, urmarit penal de DNA intr-un al treilea dosar, pentru trafic de influenta

In dosarul trimis in judecata, Minel Florin Prina, fost primar al municipiului Slatina, este judecat pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la spalare de bani, omul de afaceri Lucian Petrut Susala, pentru complicitate la trafic de influenta, complicitate la spalare de bani si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, Petre Bogdan Timofte si Constantin Cristian Tomescu, pentru complicitate la trafic de influenta, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

acum 101 luni (23 Jun 2015)

Darius Valcov este urmarit penal de DNA pentru trafic de influenta. Conform procurorilor, in perioada noiembrie-decembrie 2012, Darius Valcov i-a cerut unui denuntator, administrator al unei societati comerciale, suma de 2.500.000 de lei, reprezentand un procent de 10-15% din sumele incasate de firma denuntatorului de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior.

In perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013 fostul primar ar fi primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 de lei, "in schimbul interventiei pe langa factori de decizie din Primaria Slatina, astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate".

Contractul avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice si executia lucrarilor pentru izolarea termica a fatadelor a 131 de blocuri din Slatina, avand o valoare de 24.833.258 de lei fara TVA. Banii urmau sa fie incasati de societatea comerciala reprezentata de omul de afaceri, cel care, de altfel, l-a si denuntat pe Valcov, in urma incheierii contractului cu SC Compania de Apa Olt SA, respectiv 1,7 milioane de lei.

"Ulterior, suspectul Valcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, in doua transe (in luna septembrie 2014 si in luna februarie 2015)", potrivit DNA. Trimis in judecata

In primul dosar deschis pe numele lui Valcov, procurorii DNA l-au trimis in judecata, in 20 mai, pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta.

In dosarul trimis in judecata, Minel Florin Prina, fost primar al municipiului Slatina, este judecat pentru complicitate la trafic de influenta si complicitate la spalare de bani, omul de afaceri Lucian Petrut Susala, pentru complicitate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro