Darius Valcov, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Darius Valcov, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Informatii incendiare din rechizitoriul DNA prin care Darius Valcov a fost trimis joi in judecata il plaseaza pe liderul PNL Vasile Blaga in centrul mecanismului de coruptie demontat de procurori. Caietul de sarcini masluit Astfel, Tehnologica Radion a castigat fara probleme contractele pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare, dupa ce membrii comisiei de licitatie, la indicatiile lui Darius Valcov, au masluit conditiile de eligibilitate din caietul de sarcini. "Aceasta posibilitate invocata de Theodor Berna si confirmata de inculpatii Minel Prina si Darius Valcov, pe de o parte, si de alti martori pe de alta parte, este cu atat mai credibila cu cat cu prilejul testarii poligraf la intrebarea , la care Darius Valcov a raspuns , s-a constatat ca raspunsul inculpatului nu a provocat modificari specifice comportamentului simulat", mai arata procurorii in rechizitoriu Dosarul intra in camera preliminara Acesta dosar a fost inregistrat miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie si va fi dezbatut pentru inceput in camera preliminara.

acum 79 luni (21 May 2015)

Informatii incendiare din rechizitoriul DNA prin care Darius Valcov a fost trimis joi in judecata il plaseaza pe liderul PNL Vasile Blaga in centrul mecanismului de coruptie demontat de procurori.

Cel putin asa reiese din rechizitoriul prin care Valcov a fost trimis joi in fata instantei pentru a fi judecat sub acuzatiile de trafic de influenta, spalare de bani, si operatiuni financiare incompatibile cu functia. Daca va fi gasit vinovat, Valcov risca o pedeapsa de pana la 10 ani de inchisoare. Cum ar fi intervenit Vasile Blaga

Concret, in actele trimise instantei procurorii arata ca, in cursul anului 2009, Darius Valcov, primar al Slatinei la acea vreme, a intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion, administrata de Theodor Berna, sa castige mai multe licitatii organizate de SC Compania de Apa Olt SA, companie controlata de Consiliul Local Slatina.

La acea vreme, Guvernul aprobase proiectul "Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si apa uzata in judetul Olt", al carui beneficiar final este Compania de Apa Olt SA.

Interventiile la Darius Valcov in favoarea Tehnologica Radion ar fi fost facute insa de copresedintele PNL, Vasile Blaga.Atribuirea lucrarilor catre firma lui Berna ca urmare a interventiei lui Vasile Blaga a fost confirmata chiar de Darius Valcov, dar si de Minel Prina.

Valcov a declarat procurorilor ca in 2009 a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal si i-a spus, confidential, ca stie ca in Olt se va licita pentru niste lucrari de reabilitare a retelelor de apa si canalizare. Blaga i-ar fi explicat ca alocarea fondurilor pentru acest proiect este conditionata de castigarea licitatiilor de catre firma Tehnologica Radion. Tot Valcov a spus ca avea cunostinta despre faptul ca Tehnologica Radion era condusa "din umbra" de catre greii PDL de la acea vreme, "printre care se afla si domnul Vasile Bl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro