Darius Valcov a scapat de zabrelele arestului preventiv

Darius Valcov a scapat de zabrelele arestului preventiv

Anchetatorii spun ca fostul ministru al Finantelor ar fi cerut acesti bani pentru a interveni pe langa factori de decizie din cadrul SC Compania de Apa Olt SA astfel incat societatea pe care o reprezenta denuntatorul sa incheie acel contract si sa primeasca banii la timp: "Ulterior, suspectul Valcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, in doua transe (in luna septembrie 2014 si in luna februarie 2015)", potrivit DNA. "In perioada noiembrie-decembrie 2012, suspectul VALCOV DARIUS-BOGDAN i-a pretins unui denuntator, administratorul unei societati comerciale, suma de 2.500.000 lei, reprezentand un procentaj de aproximativ 10-15% din sumele incasate de societatea denuntatorului de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior, iar in perioada 21 ianuarie 2013 - 13 iunie 2013 a primit, in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 lei, in schimbul interventiei pe langa factori de decizie din cadrul Primariei Slatina astfel incat denuntatorul sa nu intampine probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate.

acum 101 luni (24 Jun 2015)

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au continuat "politica" ultimelor zile de a elibera din arest preventiv o serie de oameni politici influenti pentru ca acestia sa fie cercetati in stare de libertate, sub control judiciar.

Darius Valcov a fost arestat preventiv la inceputul lunii aprilie intr-un prim dosar deschis pe numele sau de Directia Nationala Anticoruptie pentru trafic de influenta, spalare de bani si luare de mita. Primul dosar

In primul dosar deschis pe numele lui Valcov, procurorii DNA l-au trimis in judecata pentru trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupa de acesta. Fostul sofer al lui Valcov, Lucian Petrut Susala, transformat in om de afaceri, este acuzat de complicitate la trafic de influenta, complicitate la spalare de bani si complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura private. Alti doi afaceristi din Slatina, Petre Bogdan Timofte si Constantin Cristian Tomescu, sunt si ei acuzati de complicitate la trafic de influenta, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit rechizitoriului trimis instantei, in anul 2009, Theodor Berna - administratorul societatii Tehnologica Radion Bucuresti, i-ar fi cerut lui Darius Valcov, care atunci era primar al municipiului Slatina, sa intervina la factori de decizie de la SC Compania de Apa Olt SA pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective din Slatina, Scornicesti, Piatra-Olt si Draganesti-Olt. Societatea Tehnologica Radion a castigat ulterior licitatiile organizate in cadrul proiectului "Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt", fiind semnate contracte cu Compania de Apa Olt pentru mai multe lucrari, in valoare de 78.201.552,15 lei. In perioada ianuarie-martie 2011, Valcov s-ar fi prezentat periodic la sediul societatii Tehnologica Radion, unde ar fi primit, de la administratorul acesteia, suma totala de 1... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro