Daraban, CCIR: "Parteneriatele public-privat reprezinta cheia dezvoltarii economice"

Daraban, CCIR:

Parteneriatele public-privat, respectiv cooperarea dintre autoritatile publice si mediul de afaceri, reprezinta o solutie adoptata de majoritatea tarilor, pentru dezvoltarea infrastructurii, constructia de spitale, scoli si nu numai. In Uniunea Europeana, proiectele realizate in parteneriat public privat au adus beneficiarilor o valoare adaugata de 15,6 miliarde de euro, in 2015, anul trecut fiind derulate 49 de proiecte de acest gen, in scadere fata de anul 2014.

acum 44 luni (4 Jul 2016)

Parteneriatele public-privat, respectiv cooperarea dintre autoritatile publice si mediul de afaceri, reprezinta o solutie adoptata de majoritatea tarilor, pentru dezvoltarea infrastructurii, constructia de spitale, scoli si nu numai.

In Uniunea Europeana, proiectele realizate in parteneriat public privat au adus beneficiarilor o valoare adaugata de 15,6 miliarde de euro, in 2015, anul trecut fiind derulate 49 de proiecte de acest gen, in scadere fata de anul 2014.

"Parteneriatele public-privat raman instrumentecomplementare complexe, de anvergura, care angajeaza resurse multiple, fiind o solutie eficienta de implementare a unor proiecte de interes public, a caror dezvoltare si modernizare nu ar fi posibila fara contributia experientei si capacitatilor investitionale private", declara, intr-un interviu, Daniela Nemoianu, Partener executiv KPMG si membru al Consiliului Investitorilor Straini.

In opinia Presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, "in Romania, parteneriatele public-privat reprezinta cheia dezvoltarii economice si a consolidarii inovarii si a competitivitatii industriei in sectoare cu un potential ridicat de crestere economica.

Conditii pentru a stimula proiectele PPP

Pentru a incuraja dezvoltarea tot mai multor proiecte PPP ar fi nevoie de o politica sustenabila si stabila, impreuna cu un cadru legal si institutional pentru PPP.

Pe de alta parte, este necesara o viziune strategica si o sustinere politica ferma, in special atunci cand PPP pot implica reforma proceselor si pietelor existente, impreuna cu angajamente pe termen lung. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro