Daniel Dragomir, acuzat in cazul BlackCube, arestat preventiv

Z., imprejurari in care cei doi au discutat atat de contextul si necesitatea operatiunii, scopul si presupusele persoane care stau in spatele operatiunii si care sunt interesate de reusita acesteia, cat si de natura si toate conditiile concrete ale operatiunilor investigative, informative si intruzive (incluzand aici inclusiv cautarea si obtinerea corespondentei electronice ale tintelor), negocierea si stabilirea bugetului, plata operatiunii si comisionul de succes, precum si modalitatea de diseminare in media internationala a eventualului rezultat, pentru asigurarea cat mai prompta a obiectivului stabilit", precizeaza DIICOT intr-un comunicat de presa.

acum 44 luni (15 Sep 2016)

Surse judiciare au declarat ca cei interesati sa obtina informatii despre procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ar fi platit 1,2 milioane de euro, plata fiind facuta de fostul ofiter SRI, Daniel Dragomir, desi banii nu proveneau din buzunarul propriu. Aceleasi surse au precizat ca desi suma ar fi fost platita de fostul ofiter SRI, banii proveneau de la alte persoane interesate sa obtina informatii despre Laura Codruta Kovesi.

Procurorii DIICOT au anuntat miercuri ca l-au retinut pe Daniel Dragomir, fost angajat al SRI, acesta fiind acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la fals informatic, in forma continuata, si instigare la violarea secretului corespondentei. Acesta a fost trimis in judecata de DNA, alaturi de sotia sa, in ianuarie 2015 pentru trafic de influenta si spalare de bani.

"In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca pentru realizarea unui scop infractional precis, prin intermediul unei persoane, inculpatul Dragomir Daniel a intrat in legatura cu un suspect in cauza, reprezentant al companiei israeliene cu numele de marca "BlackCube", caruia i-a impartasit strategia sa si scopul urmarit, respectiv denigrarea unor persoane pe care le considera responsabile pentru trimiterea sa in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie. Z., imprejurari in care cei doi au discutat atat de contextul si necesitatea operatiunii, scopul si presupusele persoane care stau in spatele operatiunii si care sunt interesate de reusita acesteia, cat si de natura si toate conditiile concrete ale operatiunilor investigative, informative si intruzive (incluzand aici inclusiv cautarea si obtinerea corespondentei electronice ale tintelor), negocierea si stabilirea bugetului, plata operatiunii si comisionul de succes, precum si modalitatea de diseminare ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro