Daniel Dragomir a prezentat in Comisia SRI o lista cu 19 jurnalisti care ar avea "relatii neetice" cu serviciile secrete

Daniel Dragomir a prezentat in Comisia SRI o lista cu 19 jurnalisti care ar avea

t"Am furnizat o lista cu 19 persoane care au intretinut relatii neetice cu ofiteri din cadrul structurilor de forta, care au primit informatii privilegiate, clasificate, pe care le-au utilizat in campanii media. Pe partea opusa, am vorbit despre trusturi de presa care au fost tinta statului paralel si care au fost considerate opozante, asupra carora s-a dorit distrugerea, s-au deschis dosarele penale in care s-au implicat structuri din cadrul SRI, din cadrul ANAF, din cadrul Parchetelor", a declarat Daniel Dragomir dupa audierea sa in comisie.

acum 60 luni (16 May 2018)

t"Am furnizat o lista cu 19 persoane care au intretinut relatii neetice cu ofiteri din cadrul structurilor de forta, care au primit informatii privilegiate, clasificate, pe care le-au utilizat in campanii media. Pe partea opusa, am vorbit despre trusturi de presa care au fost tinta statului paralel si care au fost considerate opozante, asupra carora s-a dorit distrugerea, s-au deschis dosarele penale in care s-au implicat structuri din cadrul SRI, din cadrul ANAF, din cadrul Parchetelor", a declarat Daniel Dragomir dupa audierea sa in comisie. Ultimii ani au fost ani in care aceste resurse sau surse din zona de media au fost folosite in campanie impotriva propriilor cetateni - hartuirea, atacarea lor - si nu pentru securitatea nationala. (...) Am propus comisiei ca noua patroni de media sa fie audiati, patroni care au beneficiat de sprijin din partea SRI si au avut relatii neortodoxe cu domnul Maior si domnul Coldea sau au primit ordine privind angajarea unor jurnalisti, plasarea acestora in anumite puncte", a spus Dragomir.

Presedintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, nu a dorit sa prezinte lista oferita de Daniel Dragomir, insa a confirmat ca cel putin patru sau cinci jurnalisti dintre cei noua care ar avea legaturi cu generalul Dumitru Dumbrava inca activeaza in presa, cunoscandu-i dupa nume.

"Sunt multe lucruri pe care ni le-a prezentat domnul Daniel Dragomir, a facut o descriere a ceea ce presupune relatii ale celor din serviciile de informatii cu cei din media. Spunea ca exista un grup de noua jurnalisti de la diferite publicatii, site-uri, televiziune, presa scrisa care ar fi intr-o relatie apropiata cu domnul general Dumbrava.

Presedintele Comisiei SRI a precizat ca Daniel Dragomir a dat exemple de persoane, atat din media, cat si civili, care ar putea fi audiati in Comisie in vederea obtinerii mai multor informatii. De asemenea, spune Manda, fostul ofiter SRI a mentionat inclusiv nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro