Dancila: Salariile nete au crescut in toate sectoarele economice. Statistica o contrazice

Dancila: Salariile nete au crescut in toate sectoarele economice. Statistica o contrazice

"Datele Institutului National de Statistica publicate la inceputul acestei saptamani arata ca masurile pe care le-am luat si pe care vom continua sa le luam au fost cele bune si si-au atins scopul: mai multi bani in buzunarele cetatenilor.

acum 73 luni (13 Jun 2018)

"Datele Institutului National de Statistica publicate la inceputul acestei saptamani arata ca masurile pe care le-am luat si pe care vom continua sa le luam au fost cele bune si si-au atins scopul: mai multi bani in buzunarele cetatenilor. Castigul salarial mediu net a crescut in aprilie 2018 cu 14,7% fata de luna aprilie a anului trecut, iar puterea de cumparare a crescut cu 9%, potrivit datelor transmise de Institutul National de Statistica", a declarat Dancila.

Ea a subliniat ca cresterea din luna aprilie vine dupa ce, si in martie, castigul salarial mediu net a crescut cu 15,5% fata de luna martie a anului trecut.

Datele INS arata scaderi de salarii

Insa cifrele publicate de Institutul National de Statistica arata ca au existat totusi scaderi, desi intr-un singur sector, cel al "altor activitati extractive", unde salariile au scazut de la 1.807 lei in aprilie 2017 la 1.753 lei in aprilie 2018. In aprilie fata de martie s-au inregistrat scaderi ale castigului salarial mediu net de 33,3% in fabricarea produselor din tutun, respectiv de 14,6% in extractia minereurilor metalifere.

Au existat si scaderi cuprinse intre 5% si 9% in fabricarea bauturilor, fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, activitati profesionale, stiintifice si tehnice, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice.

"In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in invatamant (-1,8%), respectiv in administratia publica (-0,2%). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro