Dancila, prima reactie despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: Am avut o discutie cu presedintele. Initial nu am raspuns, eram la Simfonia Lalelelor

Dancila, prima reactie despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: Am avut o discutie cu presedintele. Initial nu am raspuns, eram la Simfonia Lalelelor

Nu am avut telefonul, nu am vazut apelul, nu am stiut de aceasta discutie, dar apoi am sunat si am discutat cu dumnealui, ceea ce mi s-a parut un lucru de normalitate.Da, a fost adoptat un memorandum in sedinta de Guvern, nu pot sa va spun ce contine.

acum 13 luni (20 Apr 2018)

"N-am sa vorbesc despre o discutie privata cu domnul presedinte, daca domnul presedinte vrea sa va spuna, asta este altceva, dar pot sa confirm ca am avut o discutie. Nu am avut telefonul, nu am vazut apelul, nu am stiut de aceasta discutie, dar apoi am sunat si am discutat cu dumnealui, ceea ce mi s-a parut un lucru de normalitate.Da, a fost adoptat un memorandum in sedinta de Guvern, nu pot sa va spun ce contine.

Intrebata de ce Liviu Dragnea stia de adoptarea unui document clasificat, Dancila a precizat: "S-a stiut. Am vazut ca a aparut inainte de a fi votat in sedinta de Guvern".

Potrivit informatiilor publicate oficial de Guvern, in sedinta de miercuri au fost adoptate cinci memorandumuri, insa niciunul nu are legatura cu mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Ba, mai mult, intrebat de jurnalisti daca a fost adoptat documentul care viza Ambasada Romaniei din Israel, purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, a raspuns: "Eu nu am vazut un memorandum de acest gen".

Iohannis: Nu am fost informat

Presedintele Klaus Iohannis sustine ca liderul PSD Liviu Dragnea nu l-a consultat inainte de a anunta relocarea Ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Dancila, vizita in Israel

Premierul Viorica Dancila va pleca, la mijlocul saptamanii viitoare, intr-o vizita oficiala in Israel, cu scopul de a discuta mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, au declarat surse politice pentru Adevarul. In sedinta de miercuri a Executivului, George Ciamba, secretar de stat in MAE, a prezentat un proiect de Memorandum care viza mutarea Ambasadei. Ministrul de Externe se afla zilele acestea intr-o vizita oficiala in Libia, iar cel care i-a tinut locul la sedinta de Guvern a fost George Ciamba. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro