Dancila, despre discutia cu Iohannis: I-am spus ca e ingrijorator ca se poate face dosar inclusiv unui prim-ministru

Dancila, despre discutia cu Iohannis: I-am spus ca e ingrijorator ca se poate face dosar inclusiv unui prim-ministru

Principalele declaratii ale prim-ministrului Viorica Dancila: Despre intalnirea cu Iohannis Este corect. Am spus ca mi se pare ingrijorator ca simplu cetatean, dar in calitate de prim-ministru a trebuit sa iau decizia de a-l chema in tara pe ministrul Justitiei si de a-i cere sa clarifice pentru opinia publica si pentru Parlament aceste controverse din spatiul public Iesirea in conferinta a domnului Toader a fost dupa plecarea de la Cotroceni.

acum 59 luni (15 Feb 2018)

Principalele declaratii ale prim-ministrului Viorica Dancila:

Despre intalnirea cu Iohannis

Este corect. Am spus ca mi se pare ingrijorator ca simplu cetatean, dar in calitate de prim-ministru a trebuit sa iau decizia de a-l chema in tara pe ministrul Justitiei si de a-i cere sa clarifice pentru opinia publica si pentru Parlament aceste controverse din spatiul public

Iesirea in conferinta a domnului Toader a fost dupa plecarea de la Cotroceni. Am mai precizat ca pentru mine e ingrijorator ca si unui premier i se poate face un dosar.

Nu putem ca aceste lucruri sa treneze in a nu avea un punct de vedere juridic pe aceste aspecte. Aceste lucruri duc la lipsa de incredere in justitie. Trebuie sa avem in vedere ca o persoana nu e o institutie.

Despre intalnirea cu Tudorel Toader

Imediat ce aceste lucruri au aparut, l-am sunat pe domnul ministru. I-am cerut ca din punct de vedere juridic sa faca toate demersurile pentru aflarea adevarului.

Despre problemele privind salariile celor din invatamant

Ca rezultat al trecerii contributiilor au existat probleme pe care le-am identificat si am incercat sa dam un raspuns pentru ca nicio categorie sa fie afectata.

La toate proiectele din programul de guvernare am dat deadline-uri. Am spus ca vin si cu lucruri bune si cu lucruri rele.

De ce au loc scaderi de salarii

Legea salarizarii are la baza principii importante. Acest principiu e european si unul de justitie sociala. De asemenea, noi avem cresterea salariului minim Au fot anumite categorii carora li s-a facut o nedreptate. Prin ordonante am incercat sa indreptam nedreptatile care au aparut pe masura aplicarii Legii salarizarii si trecerii contributiilor.

Despre formularul 600

Cautam soluti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro