Dana Rogoz: "La restaurant, mereu se gasea cineva sa-mi spuna ca pot sa beau putin chiar daca sunt gravida"

Importanta derularii campaniilor de informare cu privire la obiceiurile sanatoase in timpul sarcinii a fost redata si de faptul ca a scazut nivelul de toleranta fata de mitul conform caruia o cantitate mica de alcool bauta de mama stimuleaza lactatia (6%), si fata de lipsa unui pericol real legat de consumul de alcool in perioada de alaptare.

acum 84 luni (23 Mar 2016)

Tocmai de aceea, Asociatia Mame pentru Mame, in parteneriat cu Ursus, a derulat campania de informare si constientizare a pericolelor consumului de alcool in timpul sarcinii "9 luni cu 0 alcool", cu implicarea actritei si vedetei de televiziune Dana Rogoz, ca ambasador al campaniei.

Azi, in cadrul unui eveniment desfasurat la Hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti au fost prezentate concluziile a doua cercetari sociologice derulate in cadrul campaniei, referitor la gradul de informare a femeilor in ceea ce priveste riscurile asociate cu consumul de alcool in timpul sarcinii, care pot sa apara atat la mama (avort spontan, nastere prematura sau intarziata) cat si la fat (Spectrul Tulburarilor Fetale si Sindromul Alcoolic Fetal).

Cele doua studii comparative s-au derulat pe femei cu varsta intre 18 si 40 de ani, care au fost evaluate la inceputul primei cercetari, cand s-a observat ca numai 13% auzisera de afectiuni sau de un sindrom care poate sa apara la copii din cauza consumului de alcool in timpul sarcinii, pentru ca la incheierea campaniei "9 luni cu 0 alcool", care a inclus si cursuri pentru parinti si viitori parinti dedicate acestui subiect, procentul sa creasca la 28%. Mituri despre consumul de alcool in timpul sarcinii

In ceea ce priveste sursele de informare cu privire la obiceiurile recomandate in timpul sarcinii pentru a avea un copil sanatos, printre cele mai importante au fost mentionate medicul de familie (80%), internet (63%), familie (47%), prieteni (22%), mass-media (15%) etc.

Importanta derularii campaniilor de informare cu privire la obiceiurile sanatoase in timpul sarcinii a fost redata si de faptul ca a scazut nivelul de toleranta fata de mitul conform caruia o cantitate mica de alcool bauta de mama stimuleaza lactatia (6%), si fata de lipsa unui pericol real legat de consumul de alcool in perioada de alaptare. De asemenea, la inceputul cercetarii sociologice multe mame considerau ca in timpul sarc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro