Dan Voiculescu va fi eliberat din puscarie dupa ce a executat numai o treime din pedeapsa primita in dosarul ICA.Marti va fi externat de la Spitalul Universitar. Prejudiciul este de 60 de milioane de euro

UPDATE 16.12: Omul de afaceri Dan Voiculescu va fi externat in cursul zilei de marti de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, au declarat surse medicale, pentru Agerpres. Mai mult, magistratii dau exemplu si activitatile lucrative si/sau de instruire scolara si formare profesionala ale fostului senator, "in acest sens fiind evidentiate in procesul-verbal intocmit de comisie un numar de 57 de zile considerate ca executate pe baza muncii prestate la punctul de lucru curatenie (in perioada ianuarie 2016-mai 2017, dar si anterior, sporadic, in anul 2015), la care se adauga si un numar de 330 zile considerate ca executate prin publicarea unor lucrari stiintifice".

acum 77 luni (18 Jul 2017)

UPDATE 16.12: Omul de afaceri Dan Voiculescu va fi externat in cursul zilei de marti de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, au declarat surse medicale, pentru Agerpres.

14,45: Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis, marti, ca detinutul Dan Voiculescu poate fi eliberat din inchisoare inainte de termen.

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti vor anunta o decizie definitiva legata de posibilitatea eliberarii lui Dan Voiculescu. In prima faza, cererea de liberare conditionata s-a aflat pe masa magistratilor de la Judecatoria Sectorului 5, care au stabilit ca Voiculescu poate fi pus in libertate. El a fost transportat vineri, cu paza, de la Penitenciarul Rahova la Spitalul Universitar de Urgenta, dupa ce ar fi suferit o ocluzie intestinala.

Comisia de specialitate de la nivelul penitenciarului Rahova a dat aviz negativ solicitarii lui Dan Voiculescu de eliberare conditionata, insa, chiar si in aceste conditii, fostul senator s-a adresat judecatorilor. Avocatul lui sustine ca Voiculescu nu mai are niciun leu cu exceptia pensiei Avocatul lui Dan Voiculescu, Florian Surghie, a sustinut, marti, ca clientul sau a avut un comportament normal in detentie si a fost recompensat de 12 ori, aceasta fiind o dovada de indreptare a lui Voiculescu.

Judecatoria Sectorului 5 a explicat motivele care i-au condus pe judecatori la decizia de a admite cererea de eliberare conditionata formulata de Dan Voiculescu, instanta precizand ca a avut un comportament pozitiv, nefiind sanctionat, ba chiar recompensat.

"Conditia analizata presupune observarea conduitei persoanei private de libertate prin raportare la Regulamentul de ordine interioara al locului de detentie, prin evaluarea eforturilor depuse de aceasta persoana in a participa la activitati lucrative, educative, moral-religioase, culturale etc", explica magistratii in motivare. Citeste si: Motivarea deciziei de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu: A scris lucrari... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro