Dan Voiculescu, audiat la DNA in dosarul "Savantii din puscarii"

Dan Voiculescu, audiat la DNA in dosarul

"Noi consideram ca toate pagubele produse societatii prin coruptie trebuie recuperate de la cei vinovati, ca eforturile de la cei vinovati trebuie continuate si intensificate, in limitele legii, pentru ca doar convingerea ca nu se vor putea bucura linistiti de roadele furtului lor ii va descuraja pe cei tentati de imbogatire prin coruptie", arata afaceristul. S-a tinut cont, in sedinta de Guvern de astazi, si de punctul de vedere al CSM, care considera ca, sigur, articolul ar fi bine sa prezinte un mecanism prin care adevaratele lucrari stiintifice sau adevaratele elemente de valoare adaugata stiintifica pot sa constituie in continuare un element de sustinere pentru executorii lor asa incat sa poata beneficia de aceasta facilitate", a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Executivului. 337 de carti scrise anul trecut in puscarii Acesta a subliniat insa ca, din punctul de vedere al Guvernului, s-a facut un abuz de drept in utilizarea excesiva a acestei prevederi si a aratat ca daca in 2006 nu a fost publicata nicio lucrare in inchisoare, anul trecut au fost scrise 337 de carti.

acum 84 luni (10 Jun 2016)

Ancheta DNA vizeaza cadre universitare care au coordonat sau validat lucrarile stiintifice ale detinutilor pentru care au primit reducerea pedepselor, reprezentantii editurilor care le-au publicat si functionari ai ANP care au propus eliberarea.

Ancheta in acest caz a fost inceputa in ianuarie, dupa ce DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la suspiciune savarsirii infractiunii de favorizare a faptuitorului, respectiv pentru ajutorul dat unor condamnati pentru coruptie. Anchetatorii sustin ca fapta ar fi fost savarsita de mai multe persoane care au actionat concertat in scopul de a crea aparenta ca sunt indeplinite conditiile legale pentru ca persoanele condamnate sa fie liberate conditionat.

"In aceasta modalitate, printre persoanele condamnate la pedepse cu inchisoarea pentru infractiuni de coruptie se regasesc condamnati care au executat sau urmeaza sa execute cu pana la 300 de zile mai putin decat stabilise instanta de judecata, exclusiv ca urmare a activitatii infractionale care face obiectul sesizarii din oficiu", potrivit DNA.

Voiculescu a scris 10 carti in timp record

Fostul senator a scris zece carti incepand cu 2014, de cand este inchis in Penitenciarul Rahova.

Fostul demnitar a fost condamnat definitiv la 10 ani de detentie pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare.

In februarie, Dan Voiculescu (69 de ani) spunea ca munceste la Rahova trei ore pe zi, in intervalul 11.00 -14.00 si pentru carti studiaza doua ore, in afara orelor de munca. In acest calcul, facut de Adevarul, intra si zilele de week-end si cele de sarbatoare legala, precizare necesara, deoarece dreptul detinutilor de a lucra sau studia este reglementat de Codul Muncii.

"Adevarul" a studiat 7 dintre lucrarile stiintifice pe teme de economie semnate de Dan Voiculescu, care au fost depuse la Biblioteca Nationala. Trebuie spus ca aceste lucrari au o bibliogr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro