Dan Voiculescu a publicat prima carte din puscarie. Serbanescu: "A fost un challenge sa scriu o prefata la ceva cu care nu sunt neaparat de acord"
Daca in anii 2000, in sistemul penitenciar romanesc erau publicate doua-trei carti pe an, din 2013, cand s-a reglementat notiunea de lucrare stiintifica elaborata de detinuti, precum si beneficiile obtinute de acestia, zeci de carti ies de sub tipar avand ca autori baroni locali, afaceristi, oameni din fotbal, in general vedete media ajunse recent dupa gratii.
Ilie Serbanescu a relatat pentru "Adevarul" ca i s-a propus sa scrie prefata cartii care il are ca autor pe Dan Voiculescu in urma cu trei-patru luni, acceptand din considerentul ca "cercul celor la care putea face apel, avand in vedere conditiile speciale, era foarte restrans". Foarte multi dintre cei care au fost de partea domnului Voiculescu sau beneficiari ai colaborarii cu domnul Voiculescu nu au mai manifestat, probabil, aceasta atitudine dupa ce domnul Voiculescu a intrat la puscarie. Eu nu i-am luat apararea legat de dosarul lui si nu confund acest lucru cu ceea ce a scris", a explicat Serbanescu, vechi colaborator al trustului Intact si autor de analize economice in publicatiile acestuia. "Domnul profesor Voiculescu este un optimist, avand, de acolo de unde este, o mare incredere in posibilitatile de dezvoltare a Romaniei, incredere pe care eu nu o impartasesc. Cu atat mai mult a fost un challenge sa scriu o prefata la ceva cu care nu sunt neaparat de acord", a adaugat Ilie Serbanescu. Potrivit evz.ro, in catalogul Bibliotecii Nationale a aparut titlul "Economia romaneasca : realitati si perspective de dezvoltare" avandu-l ca autor pe Dan Voiculescu. Topul cartilor scrise de condamnati Explozia de "opere" produse in sistemul penitenciar romanesc are drept cauza o prevedere legislativa din 2013, care permite in termeni vagi reducerea pedepsei in baza unor lucrari cu caracter stiintifico-utilitar indoielnic.
Numarul detinutilor care publica lucrari stiintifice-carti in inchisorile din Romania a crescut de zeci de ori in ultimii doi ani. Daca in anii 2000, in sistemul penitenciar romanesc erau publicate doua-trei carti pe an, din 2013, cand s-a reglementat notiunea de lucrare stiintifica elaborata de detinuti, precum si beneficiile obtinute de acestia, zeci de carti ies de sub tipar avand ca autori baroni locali, afaceristi, oameni din fotbal, in general vedete media ajunse recent dupa gratii. Toate lucrarile sunt coordonate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro